Geen koopje, maar wel meteen belangrijk: wordt Arthur Sales de nieuwe sensatie bij Lommel?

Sport | Lommel SK liet zondagavond opnieuw dure punten liggen. De Limburgers kwamen in het eigen Soevereinstadion tot 2x toe op voorsprong tegen RWDM, maar moesten uiteindelijk toch met een zure 2-3 nederlaag het veld af. Toch was het niet allemaal kommer en kwel bij de thuisploeg, want na lang wachten is Arthur Sales eindelijk opgestaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws


Na het vertrek van Ugalde, Kadiri, Moreno en Zaroury moest Lommel deze zomer alle zeilen bij zetten om zich offensief staande te houden. Dat lukte niet helemaal, maar met Arthur Sales werd er op het einde van de transferperiode toch nog een nieuwe centrumspits gehaald. De Limburgers zouden - volgens Braziliaanse media - meer dan 2,5 miljoen euro op tafel hebben gelegd voor de 19-jarige spits van Vasco Da Gama.

Lang wachten

Sales was dus niet meteen een koopje in de 'sales' of de solden van de transferperiode, maar in Noord-Limburg waren ze best tevreden dat er dan toch nog een centrumspits gevonden werd. Helaas voor Van der Veen en co werd Sales quasi meteen na zijn komst naar België positief getest op corona waardoor hij enkele weken in quarantaine moest. Toen hij eindelijk mocht aansluiten, was zijn trainingsachterstand zo groot dat hij opnieuw enkele weken nodig had om tot op niveau te komen.

Dat resulteerde in invalbeurten tegen Waasland-Beveren (speeldag 9) en Charleroi (Croky Cup) én nu dus een eerste basisplaats tegen RWDM. De Braziliaan liet meteen zijn meerwaarde zien en scoorde prompt twee echte spitsengoals bij de twee kansen die hij kreeg. Na zestig minuten mocht hij moegestreden naar de kant én zag hij zijn team alsnog verliezen.

Missing link?

Na afloop van de match was Sales dus een van de weinige lichtpuntjes bij een defensief onthoofd Lommel (geen Wuytens, geen Lemoine, geen Neven) en liet hij - door de manier waarop hij zijn goals scoorde - goalgetterkwaliteiten zien die ze in Lommel al een tijdje niet meer gezien hadden.

Afwachten of de jonge Sales weldra in de voetsporen kan treden van illustere voorgangers (en topschutters) zoals Jeroen Ketting, Romero Regales en Leonardo Rocha, maar als Sales zich de komende weken kan doorzetten dan zou hij wel eens de voornaamste uitdager kunnen worden voor Daniel Maderner (Waasland-Beveren). Mede ook door een voorlopig gebrek aan torinstinct bij de rest van de 1B-spitsen. Met Kenneth Schuermans staat er namelijk nog altijd een centrumverdediger op twee in de topschutterslijst...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top