Luka Elsner heeft de twijfels bij Standard nog niet weggenomen

Sport | Na vier wedstrijden onder leiding van Luka Elsner, de nieuwe trainer van Standard, heeft de Luikse club nog geen rust gevonden. Er zijn nog veel twijfels over de kwaliteiten van de ploeg. En als het tegenzit, zal de komende wedstrijd tegen Brugge dat gevoel nog onderstrepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Optimistische supporters zullen ongetwijfeld zeggen dat Standard nog niet heeft verloren sinds de komst van de voormalige Sloveense profvoetballer en dat de ploeg zich heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Beker van België. Meer pragmatische commentatoren zeggen dat de club uit de Vurige Stede sinds het aantreden van Elsner nog niet gewonnen heeft in de competitie en dat de wedstrijd in Moeskroen in de Croky Cup van een ongelooflijk laag niveau was.

Toch lijkt het Standard van Elsner de goede kant op te gaan. In tegenstelling tot zijn voorganger slaagde de Sloveen erin om de verdediging meer stabiliteit te geven (4 tegendoelpunten in 4 wedstrijden), ook al is die natuurlijk nog niet perfect. De strategie lijkt ook duidelijker, maar het zal nog wel even duren voordat alles werkt zoals het moet. Het probleem is dat Standard niet echt tijd heeft om rustig aan de weg te timmeren.

Een redelijk kwalitatieve kern?

De Luikenaars staan momenteel op de twaalfde positie van het klassement met 7 punten achterstand op de beste vier ploegen. In het kampioenschap heeft Standard wedstrijden verloren tegen Mechelen, Cercle Brugge, OH Leuven, Kortrijk en STVV... teams die de Rouches normaal gezien goed de baas kan.

Aangezien de trainer onlangs vervangen werd maar de prestaties al een tijd in dalende lijn zitten, is het maar de vraag of de kern genoeg kwaliteiten heeft. Uit de resultaten kan je alleen maar afleiden dat dit niet het geval is. In ieder geval heeft de kern niet de nodige kwaliteiten om in de top vier te spelen, waarin Standard normaal gesproken zou moeten staan.

De komst van Elsner heeft laten zien dat zelfs met een nieuwe manager, nieuwe tactieken en met spelers die een nieuwe kans krijgen om te pronken, de kern van Standard niet goed presteert. Er is een schrijnend gebrek aan vertrouwen, maar het talent voldoet niet aan de verwachtingen en dat doet de twijfel rond dit team toenemen.

Een sprong voorwaarts in Brugge?

In zijn eerste wedstrijd aan het roer van Standard stonden de troepen van Luka Elsner tegenover OHL. Enkele minuten voor tijd was de stand 2-0 maar OH Leuven kwam onwaarschijnlijk terug. Deze wedstrijd had de trigger moeten zijn voor een nieuwe start, maar Standard loste de verwachtingen niet in. Helaas zijn de Luikenaren niet in staat geweest zichzelf te overtreffen om de overwinning te behalen.

Zal de trip naar Club Brugge op zondag 7 november een nieuwe positieve dynamiek op gang kunnen brengen bij Standard? Tegen het geweld van de Brugse stoomwals zal het uiteraard niet makkelijk worden, maar de competitieve sfeer kan voor de Rouches een aanleiding zijn om hun beste beentje voor te zetten. Omgekeerd zal een nederlaag de Vurige Stede nog meer doen twijfelen over de capaciteiten van hun geliefde ploeg, vooral als ze opnieuw door het ijs zakken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League! Je kan Club Brugge - Standard deze dinsdag 7 november vanaf 13u30 bekijken op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe interactieve modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top