Dimitri Van den Bergh speelt in halve finale World Series of Darts

Sport | Darten is een zeer populaire sport, en ook ons land is met enkele Belgen vertegenwoordigd op de World Series of Darts. Twee van hen hebben inmiddels de kwartfinales bereikt: Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Amsterdam vinden momenteel de World Series of Darts Finals plaats, een evenement dat je kan beschouwen als de wereldkampioenschappen darts. Tot nu toe hebben twee Belgen het volgehouden tot de kwartfinales. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zullen onze nationale kleuren verdedigen in de goedgevulde AFAS Live evenementenzaal in Amsterdam.

De twee Belgische spelers plaatsten zich na enkele memorabele wedstrijden voor de kwartfinales, waarin ze ook tegenover elkaar stonden. Dancing Dimi - de bijnaam van Van den Bergh - schakelde Portugees José de Sousa in de vorige ronde uit met 6-3. Dat was een verrassing, want Van den Bergh werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld. Met zijn huidige deelname evenaart hij zijn beste resultaat, in 2017, toen hij in de kwartfinales werd uitgeschakeld. 

Huybrechts gooit hoge ogen

Kim Huybrechts, wiens laatste optreden dateert van de finale in 2016, deed geweldig werk door Peter Wright uit de World Series te wippen. De Schot eindigde twee keer als tweede, in 2015 en 2016.

In de volgende ronde trof hij zijn landgenoot Van den Bergh voor een wedstrijd die België verzekerde van een plaats in de halve finale. In dit Belgisch onderonsje won Dimitri Van den Bergh het pleit met 10-8 in een best-of-19-wedstrijd.

Een eerste finale?

Ook vandaag zal Van den Bergh proberen een plaats in de finale te bemachtigen, wat zowel voor hem als voor ons land historisch zou zijn. Daarvoor zal het nodig zijn om de Poolse speler Krzysztof Ratajski uit te schakelen. De wedstrijd wordt gespeeld volgens het best-of-21-systeem. De eerste tot 11 beste sets gaan dus door naar de finale.

Voor Van den Bergh is een plaats in de halve finale overigens al een lucratieve zaak omdat het prijzengeld in deze fase van de competitie 20.000 Britse pond is, omgerekend 23.675 euro. De ontmoeting tussen de Pool en Dancing Dimi staat gepland om 19u05.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top