Atalanta vertrouwt op Merih Demiral om Manchester United omver te kegelen

Sport | Deze dinsdag om 21u00 ontvangt Atalanta Bergamo Manchester United op de vierde speeldag van de Champions League. In de heenwedstrijd verloren de Italianen met 3-2. Om deze keer te winnen is de aanwezigheid van Merih Demiral belangrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De heenwedstrijd tussen de Mancunians en de Italianen op 20 oktober stelde zeker niet teleur. Bij de rust was het 0-2 in het voordeel van Atalanta. Dankzij twee goals van Pasalic ('15) en Demiral ('29) rekenden de Italianen zich al rijk. Maar na 90 minuten op de klok zagen we een heel ander beeld, waarna de mannen van Ole Gunnar Solskjaer met 3-2 de overwinning claimden.

In de tweede helft zagen we een ware metamorfose bij de Engelsen. Met doelpunten van Rashford ('53) en Maguire ('75) kwamen ze op gelijke hoogte met de Italianen, maar het was een magistrale Ronaldo die in de 81ste minuut de kers op de taart plaatste met zijn 137ste Champions League-goal. Aan Italiaanse kant was de verdediging helemaal in duigen gevallen. Volgens commentatoren is de oorzaak niet ver te zoeken: Merih Demiral moest op het einde van de eerste helft verstek laten gaan wegens een blessure. 

Een solide kerel

Merih Demiral, die op huurbasis van Juventus bij Atalanta werkt, groeide al snel uit tot een solide kracht in het basiselftal. Het moet gezegd worden dat de Turkse speler zeer interessante kwaliteiten heeft voor een verdediger op hoog niveau, te beginnen met zijn lichaamsbouw. Met 1m90 is de 23-jarige verdediger nooit verlegen om te duelleren en wint hij drie op vier keer het pleit. Die fysieke eigenschappen zijn ook nuttig in de fases waarin hij een aanval moet stoppen. Na de partij van 20 oktober stellen we vast dat Demiral zich niet zomaar opzij laat zetten.

Met de bal aan de voet is hij niet het type om risico's te nemen en neemt hij vaak de makkelijke weg. Dit weerhoudt hem er niet van om de dribbels die hij probeert snel uit te voeren. Bovendien is hij niet het type om rond te lummelen en weet hij zijn aangewezen gebied te verdedigen zonder te overdrijven. Genoeg om van hem een formidabele verdediger te maken.

Naar Manchester?

Als hij zijn huidige speelstijl voortzet, zal Merih Demiral zeker aan het einde van het seizoen terugkeren naar Juventus en terechtkomen in het basiselftal. Zijn jeugd is immers een grote troef in een ploeg van Turijnse verdedigers die stilaan ouder worden. Het enige wat een terugkeer nog kan tegenhouden, is een aanbod van niemand minder dan Manchester United. Afgelopen zomer probeerde de Engelse club de Turkse speler aan te trekken. Wie weet zullen ze terugkomen?

In de tussentijd hoopt Atalanta ongetwijfeld dat hun speler maximaal inzetbaar is in de pot tegen Manchester United. Nadat hij afwezig was in twee Serie A-wedstrijden in oktober, keerde Demiral afgelopen weekend terug naar het groene gras. Voor Atalanta zou het goed zijn als hij deze dinsdag ook aantreedt.

Volg de UEFA Champions League, inclusief de wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Manchester United, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe interactieve modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top