Kunnen de dames van AA Gent de hegemonie van Club YLA doorbreken?

Lotto Super League |

De dames van Club YLA hebben na zeven speeldagen in de Scooore Super League een perfect rapport behaald en staan hierdoor op een mooie eerste plaats. Aanstaande zondag plannen ze om ook KAA Gent over de knie te leggen, maar die lijken hun vorm eindelijk te pakken te hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het klopt dat de prestaties van de mannelijke Club Brugge-ploeg dezer dagen het meeste over de tongen gaat, maar toch verdienen ook de West-Vlaamse vrouwen een dikke pluim. Zij staan immers na zeven speeldagen op kop in de Scooore Super League en verloren nog geen enkele keer. De dames van Club YLA maakte al twintig goals, kregen slechts 2 tegendoelpunten en doen hiermee beter dan alle andere ploegen uit de Belgische vrouwelijke voetbalcompetitie. Komende zaterdag neemt Brugge YLA de bus naar Gent om daar hun achtste overwinning op rij te behalen, maar de Gentse dames zullen daar een stokje proberen voor te steken.

Gents vertrouwen hersteld

Het vertrouwen van KAA Gent is immers gegroeid. De Oost-Vlaamse dames haalden zopas een 7 op 9 en lijken de moeilijke seizoensstart te hebben doorgespoeld. Daarin moesten ze het opnemen tegen Leuven, Standard Fémina en Anderlecht. De ploeg van coach Dave Mattheus kon zijn eerste overwinning pas behalen op de vijfde speeldag, maar lijkt de motor opnieuw aan de praat te hebben gekregen. Nu het vertrouwen is hersteld, kunnen de Gentse dames definitief de rug rechten door ook te winnen van Club YLA.

Op de achtste speeldag worden nog interessante wedstrijden gespeeld. Zo zal Standard-Fémina het vrijdagavond om 20u30 opnemen tegen de dames van Racing Genk en begint OH Leuven op hetzelfde uur aan de wedstrijd tegen Charleroi. Zaterdag ontvangt Aalst Anderlecht en spelen de dames van Zulte Waregem tegen Fémina White Star Woluwe.

Volg de wedstrijd Gent-Club YLA live deze zaterdag vanaf 14u00 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de 8e dag van de Scooore Super League:

Vrijdag 5 november

Zaterdag 6 november

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top