Wat we al weten over seizoenen 2, 3 en 4 van de Netflixserie 'Bridgerton’

Series |

Het aftellen is begonnen. Er resten ons nog slechts enkele weken tot 2022 en de release van vele langverwachte series. Een van deze is 'Bridgerton'. De eerste acht afleveringen van het eerste seizoen waren zo succesvol dat Netflix, behalve voor seizoen 2, ook al heeft ingetekend voor seizoen 3 en 4. Proximus Pickx onthult je wat we al weten over de afleveringen die eraan komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In seizoen 2 nemen we afscheid van het zwoele koppel Daphne en Simon Basset. Regé-Jean Page, de Britse acteur die de verleidelijke hertog van Hastings speelde, had onthuld dat hij niet langer deel uitmaakte van de cast van ‘Bridgerton’. Het nieuws zorgde zelfs voor heel wat tranen in talrijke huishoudens. Wel zullen we Daphne (Phoebe Dynevor) nog zien, maar zij zal niet langer de hoofdrol vertolken. Voor dit tweede seizoen is de schijnwerper gericht op Anthony (Jonathan Bailey), haar oudere broer en de eerste erfgenaam van de Bridgertonclan – we zagen hem al in het eerste seizoen.

De intrigerende roddelschrijfster Lady Whistledown zal zich deze keer in haar schandaalcolums concentreren op Anthony, want de jongeheer gaat op jacht naar zijn toekomstige vrouw. Met haar scherpe pen zal ze de geringste van zijn dappere ontmoetingen en veroveringen van commentaar voorzien. Tegelijkertijd zal de komst van een Indiase familie naar het Londense hof ook voor de nodige ophef zorgen. Vooral wanneer de jongeman zijn zinnen zet op hun dochter, Lady Kate Sharma (Simone Ashley, bekend van die andere Netflixserie, 'Sex Education'). Kate is een jonge vrouw met een sterk karakter die geen kans onbenut laat om de jonge burggraaf op zijn plaats te zetten.

Hieronder kan je de eerste beelden bekijken die de streaminggigant in september onthulde tijdens “Tudum”, Netflixs onlinefanevenement over de romantische serie.

Een tot op de letter gevolgd sprookje

Gebaseerd op de negendelige literaire saga van Julia Quinn, concentreert elk seizoen van de serie zich op een van de acht Bridgertonkinderen. Na de focus op Daphne in seizoen 1 en daarna op Anthony, zal het derde seizoen scherpstellen op het liefdesleven van Benedict Bridgerton (Luke Thompson). Dat is trouwens gebaseerd op een bekend sprookje. Om welk sprookje het gaat, word je meteen duidelijk als je de plot van het verhaal leest.

Op een gemaskerd bal, georganiseerd door Lady Bridgerton, ontmoet Benedict een mysterieuze jonge vrouw die in stilletjes de mondaine bijeenkomst binnengeglipt is. Het is meteen liefde op het eerste gezicht tussen die twee, maar de jongedame moet in allerijl weg en hun wegen scheiden. De jongeheer gaat op zoek naar zijn schoonheid en ontdekt haar ware identiteit. Ze is Sophie Beckett, de dochter van een graaf die door haar stiefmoeder ontvoerd is. Het is haar verboden om in het openbaar te verschijnen en ze wordt uitgebuit als bediende. Zoals je kunt zien, heeft dit derde seizoen een hoog Assepoestergehalte. Seizoen 4 zal zich focussen op de relatie tussen Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan) maar verdere details over het plot zijn nog niet bekend.

Er is nog geen releasedatum gegeven voor de drie seizoenen die op komst zijn en voor een stuk nog in productie zijn. Seizoen 2 van de serie is deze zomer opgenomen, maar zal pas in 2022 uitgezonden worden. Het eerste seizoen van de serie, die doet denken aan de tienerserie 'Gossip Girl', was de meest bekeken serie in de geschiedenis van het Amerikaanse platform vóór het 'Squid Game'-fenomeen de wereld inpalmde. Hier zijn de vijf redenen waarom de serie zo succesvol was.


Ontdek seizoen 1 van de hitserie ‘Birdgerton’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top