Akkefietje tussen de spelers, (weer) geen fans, maar wel eindelijk drie punten voor Moeskroen

Challenger Pro League | Excel Moeskroen leeft nog. De Henegouwers wonnen vrijdag de match die ze absoluut moesten winnen en naderen zo tot op drie punten van Excelsior Virton en RWDM. De Brusselaars spelen later dit weekend nog wel op het veld van Lommel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mede dankzij een prima defensieve organisatie konden Les Hurlus een driepunter scoren op bezoek bij degradatieconcurrent Excelsior Virton. Lepoint en Carcela zorgden voor de doelpunten terwijl Gillekens achterin de deur op slot hield (meteen ook het eerste clean sheet voor Moeskroen). De drie Belgen waren zo van cruciaal belang, maar toch was het vooral Frankrijk boven bij de Henegouwers. Coach Jeunechamps zette namelijk maar liefst zes Fransmannen aan de aftrap; meer dan de helft van zijn basisploeg dus.

Eén van die Fransmannen liet zich tijdens de match wel opmerken door een niet zo sportieve actie. Woelwater Teddy Chevalier vond het enkele minuten voor de rust nodig om ploegmaat Ribeiro aan te vliegen na een mislukte actie. Beiden stonden even neus aan neus en Ribeiro (ex-Virton nota bene) kwam dat akkefietje kennelijk niet meer te boven. Na een uur werd hij schuddebollend en mompelend naar de kant gehaald. Een knuffel van coach Jeunechamps bracht weinig soelaas.

Desondanks speelde Moeskroen de match vlot uit en pakte het die langverwachte eerste zege van het seizoen. De spelers moesten hun eerste overwinningsfeestje wel onderling vieren, want voor de derde uitmatch op een rij waren er geen fans meegereisd vanuit Henegouwen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top