Opnieuw puzzelwerk voor Schneider (Waasland-Beveren); ook Van Imschoot (Lierse K.) moet belangrijke pion missen

Sport | Waasland-Beveren gaat zaterdagavond op zoek naar een derde opeenvolgende thuiszege. De Waaslanders moeten daarvoor wel voorbij Lierse Kempenzonen geraken. De Kempenaars hebben niet meteen de beste uitreputatie, maar konden de heenmatch wel naar zich toe trekken met een 2-1 zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inmiddels kreeg Lierse Kempenzonen wel al enkele dreunen te verwerken. Zo was er de last minute tegentreffer van SK Deinze op de vorige speeldag (2-2) gevolgd door een late uitschakeling in de Croky Cup (1-2 tegen OHL). En laat het scoren van zo'n late doelpunten nu net de specialiteit van Waasland-Beveren zijn.

De Leeuwen wonnen vorig weekend nog op die manier van Lommel SK en lijken zo de voornaamste uitdager van KVC Westerlo te gaan worden. Bij winst tegen Lierse Kempenzonen kunnen Maderner en co opnieuw naderen tot op vier punten van de Kempenaars; die later dit weekend nog wel in actie komen. Waasland-Beveren kwam niet meer in actie in de 1/16 finales van de beker en kon zich dus de hele week voorbereiden op de match tegen Lierse Kempenzonen.

Selectienieuws

Coach Marc Schneider kreeg dus wel wat tijd om alternatieven te zoeken voor de afwezigheid van Bertone. De Zwitser viel al vroeg uit tegen Lommel en is niet fit. Ook Schryvers zal er straks niet bij zijn; hij is ziek. Vukotic en Faucher liggen nog in de lappenmand, maar Verstraete keert wel terug uit schorsing terwilj ook Buus Jacobsen opnieuw van de partij is.

Bij Lierse Kempenzonen moeten ze het straks zien te rooien zonder aanvoerder Alexander Maes. De middenvelder is geschorst. Youngsters Kieboom en Teunen zijn geblesseerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top