‘Mon Légionnaire' volgt het dagelijks leven van twee koppels bij het Vreemdelingenlegioen

Films | De nieuwe coproductie van Proximus ‘Mon Légionnaire' is vanaf 10 november in de bioscoop te bekijken. In de film van Rachel Lang wordt het leven van Louis Garrel en Camille Cottin als leden van het vreemdelingenlegioen gevolgd. In een hevige strijd om hun voortbestaan moeten ze alles op alles zetten om hun naasten te redden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film vertelt het verhaal van verschillende betrokkenen bij het Vreemdelingenlegioen. Ze komen overal vandaan maar hebben één ding gemeen: de andere mensen bij het legioen zijn nu hun familie. Daarbij trachten de vrouwen hun liefde voor hun man staande te houden en proberen hun mannen te vechten voor Frankrijk

Enerzijds wordt een Frans koppel gevolgd. Maxime wordt op missie gestuurd naar Mali terwijl Céline in de legerbasis in Corsica wacht op zijn thuiskomst. Anderzijds worden ook twee Oekraïners gevolgd, Nika en Vlad. Ook hun levensverhaal verliep met bijzonder veel hartverscheurende afscheidsmomenten en passionele herenigingen na afloop van de missies. 

Geen clichés 

Dit is de tweede speelfilm van de Franse regisseur Rachel Lang, die eerder ‘Baden Baden’ maakte. Daarmee mocht ze op meer dan 60 internationale festivals uitpakken. Zelf was Lang meerdere jaren actief als reservesoldaat voor het leger. In 2017 ging ze mee naar de Sahel in een missie dat onderdeel was van Operatie Barkhane. Door haar ervaringen kan ze als filmmaakster een verhaal zonder clichés schrijven. Want geef toe, in menig andere oorlogsfilm worden clichés niet geschuwd. 

In deze film ontdekken we het dagelijkse leven van soldaten op missie. Die scènes worden bovendien sober gefilmd, waardoor het bijna lijkt alsof je naar een documentaire kijkt. Deze Frans-Belgische film kan rekenen op een cast met Louis Garrel en Camille Cottin in de hoofdrollen, terwijl Ina Marija Bartaité en Aleksandr Kuznetsov Nika en Vlad spelen.

De film van Lang werd al geprezen op het filmfestival van Cannes en mocht ook op het filmfestival van Angoulême aantreden. Daar sleepte ze de prijs voor beste scenario in de wacht. Wijlen Ina Marija Bartaité mocht toen ook de prijs voor beste actrice ontvangen. Zij stierf in april helaas in een auto-ongeluk.

‘Mon Légionnaire' is vanaf 10 november in de bioscoop te bekijken. Onze coproductie zal later ook vanaf beschikbaar zijn in de Proximus VOD-catalogus. Waar vind je de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online via deze link!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top