Het doek valt dit weekend over de MotoGP- en WEC-kampioenschappen

De kampioenschappen van enkele motorsporten komen langzamerhand tot een einde. In de MotoGP-competitie is de kampioen al bekend en wordt de voorlaatste manche komend weekend afgewerkt. Na dit weekend valt ook het doek over FIA World Endurance Championship.

MotoGP Algarve

De Fransman Fabio Quartararo eindigde vierde in de Grand Prix van Emilia-Romagna en werd hierdoor wereldkampioen. De 22-jarige racepiloot verzamelde doorheen het seizoen al genoeg punten en kon na zijn laatste vierde plaats niet meer voorbijgestreefd worden door zijn concullega’s die wel nog punten kunnen sprokkelen tijdens de laatste GP’s van het seizoen. De eerste race van dit tweeluik gaat dit weekend van start in de Portugese Algarve, daar wordt de GP van de Algarve gereden. Een week later zullen de MotoGP-motorfietsen voor een allerlaatste keer dit seizoen brullen in het Spaanse Valencia voor de GP van Valencia.

Volg de vrije oefensessies, de kwalificaties en de races van de MotoGP in Algarve van vrijdag 5 t.e.m. zondag 7 november op Eurosport 1 NL.

2021 FIA World Endurance Championship

De laatste manche van het FIA World Endurance Championship gaat, net als de voorlaatste editie, door op het International Race Circuit in Bahrein. De racepiloten zullen daar, op zondag 6 november, voor de volledige acht uur tegen elkaar racen en daarmee een einde breien aan het World Endurance Championship dat al even zijn tenten heeft opgelagen in Bahrein. De belangrijkste race wordt zondag in de de LMP-klasse gereden en daarin zal het team Toyota Gazoo Racing de eindoverwinning op zijn naam proberen te schrijven. De wagen van het Toyota-team, de GR010 HYBRID, heeft nog nooit in Bahrein gereden en het team kijkt dan ook reikhalzend uit naar hoe de prestaties van de wagen zullen zijn in snikhete omstandigheden... De wagen hoeft evenwel niet als eerste te eindigen, als Toyota een derde plaats weet te bemachtigen wint het team het kampioenschap.

Volg de ontknoping van de 2021 FIA World Endurance Championship zondag 7 november op Eurosport 2 NL vanaf 09u00.Auto-moto

Bekijk alles
Top