Refs 1B (speeldag 10): Simonini, Debeuckelaere, Vermeire en Willems staan paraat

Sport | Dit weekend staat de tiende speeldag van de D1B Pro League op het programma. Jordy Vermeire, Kevin Debeuckelaere, Matonga Simonini en Laurent Willems werden aangeduid om de vier wedstrijden in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

29/10 - 20u00: RE Virton - RE Moeskroen (Jordy Vermeire)

Wedstrijden in 1B: 43 (vier dit seizoen)
Wedstrijden van Virton: 4 (2x winst, 1x verlies)
Wedstrijden van Moeskroen: 0

Opmerkelijk: in de vier matchen die Vermeire al arbitreerde bij Virton viel er geen enkele rode kaart en/of strafschop te noteren. Nochtans is Vermeire niet zo heel spaarzaam met uitsluitingen en/of elfmeters. In de 43 duels die hij al floot in 1B nam de 26-jarige ref al 32x een ingrijpende beslissing (17 rode kaarten, 15 strafschoppen).

30/10 - 20u45: Waasland-Beveren - Lierse Kempenzonen (Laurent Willems)

Wedstrijden in 1B: 18 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van Waasland-Beveren: 0
Wedstrijden van Lierse K.: 6 (1x winst, 5x verlies)

Opmerkelijk: Lierse Kempenzonen kon in de zes matchen die Willems al floot, nog maar één keer winnen. Na vijf opeenvolgende nederlagen tussen 2017 en 2020 boekten de Kempenaars die zege wel eerder dit seizoen. Op de vierde speeldag werd RWDM met 4-1 opzij gezet.

31/10 - 16u00: SK Deinze - KVC Westerlo (Kevin Debeuckelaere)

Wedstrijden in 1B: 32 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van Deinze: 11 (3x winst, 4x verlies)
Wedstrijden van Westerlo: 12 (4x winst, 3x verlies)

Opmerkelijk: Van de 32 wedstrijden die Debeuckelaere al floot in 1B waren er 23 van SK Deinze of KVC Westerlo. Beide teams staan dan ook afgescheiden in de top drie van teams die Debeuckelaere al tegenkwam in zijn carrière. Lommel SK is het derde team (ook 12x).

31/10 - 20u00: Lommel SK - RWDM (Matonga Simonini)

Wedstrijden in 1B: 3 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van Lommel: 0
Wedstrijden van RWDM: 1 (1x verlies)

Opmerkelijk: Seizoensdebutant Simonini is al aan zijn vierde wedstrijd toe in 1B. Vooralsnog legde de ref een quasi foutloos parcours af. Simonini heeft wel een verleden bij RWDM, maar liet in zijn vorige wedstrijd met RWDM al zien dat hij perfect objectief kan arbitreren bij zijn ex-team. In die match verloren de Brusselaars met 1-3 van Waasland-Beveren en floot Simonini zijn eerste strafschop in het profcircuit... voor Waasland-Beveren. De rode kaarten hield hij vooralsnog steevast op zak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top