De Red Flames spelen op het EK voetbal van volgend jaar in Engeland (6-31 juli) in groep D tegen Frankrijk, Italië en IJsland. Dat is het resultaat van de donderdag uitgevoerde loting in Manchester. Bondscoach Ives Serneels kon best leven met wat uit de bus was gekomen.
"Wij moeten tevreden zijn", onderstreepte hij. "Eén land wilde ik ontlopen, en dat is gelukt, en verder weet je dat het allemaal sterke teams zijn. Zo hebben we in pot D (IJsland) het sterkste team geloot. Maar je gaat een EK spelen en dan weet je dat je elke wedstrijd voluit zal moeten gaan om iets te halen."

De komende tegenstanders zijn geen onbekenden voor Serneels. "Frankrijk hebben we in het verleden al bekampt. IJsland hadden we enkele jaren geleden ook in onze groep en tegen Italië hebben we tijdens de vorige WK-campagne twee keer gespeeld. We kennen de teams."

In 2017 werd België als EK-debutant gewipt in de groepsfase. Serneels legt de lat nu hoger. "Je moet proberen stappen vooruit te zetten en dan is de ambitie nu de tweede ronde. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Op het vorige EK haalden we een mooie zege tegen Noorwegen en verloren we twee keer nipt. Als je nu beter kan doen qua resultaat, dan maak je veel kans op de tweede ronde."