Volgende maand worden onder meer een handgeschreven tekst van het Led Zeppelin-nummer 'Kashmir' en een tekening gemaakt door Nirvana-frontman Kurt Cobain geveild. Dat melden de muziekmagazines Rolling Stone en Louder.
De veiling van een hele reeks rock-items vindt op 19 en 20 november plaats in New York. De openbare verkoop wordt georganiseerd door het Amerikaanse veilinghuis Julien's Auctions.

Een van de meest in het oog springende voorwerpen is dus een alternatieve songtekst voor een live-versie van de song 'Kashmir'. De tekst werd door Led Zeppelin-frontman Robert Plant met de hand neergekrabbeld op briefpapier van het Whitehall Hotel. Het veilighuis schat de waarde ervan op 200.000 tot 300.000 dollar (170.000 tot 260.000 euro).

Ook een kunstwerk van Kurt Cobain gaat onder de hamer. Het gaat om een tekening die de zanger van Nirvana ondertekende als 'Kurdt Kobain' en waarvan de waarde op 10.000 tot 20.000 dollar wordt geraamd. Daarnaast zal ook een kleurenfoto met daarop de 15-jarige Cobain worden geveild.

Andere opvallende items zijn onder meer een MTV-Award van Guns N' Roses, een leren jas die Rolling Stones-gitarist Keith Richards droeg op het podium van het beruchte festival in Altamont, en gitaren die nog bespeeld werden door Eddie Van Halen of door The Edge (U2).