Ook de 'Dankeditie voor de Zorg' van de Night of the Proms op 19 en 20 november in het Antwerpse Sportpaleis is nu uitgesteld. Dat maakt de organisatie van het muziekfestival vandaag bekend.
De 'Dankeditie voor de Zorg' werd vorige maand aangekondigd om de Vlaamse zorgverleners en vrijwilligers te bedanken voor hun enorme inzet tijdens de pandemie het voorbije anderhalf jaar. De organisatie verplaatste de 'klassieke' concerten naar 18 en 19 november 2022, nadat die ook al in 2020 niet hadden kunnen doorgaan. Maar nu moet dus ook de 'Dankeditie' voor de Vlaamse zorgverleners en vrijwilligers uitgesteld worden naar de lente. 

"Helaas laat de huidige situatie met stijgende coronacijfers hen niet toe om zorgeloos van deze concerten te genieten. Beide concerten, gepland op 19 en 20 november in het Sportpaleis, worden daarom uitgesteld naar de volgende lente. De zorgsector neemt zo opnieuw zijn verantwoordelijkheid op om de komende weken nogmaals de te verwachten toevloed aan patiënten van de vierde golf te verzorgen en de reguliere zorg te blijven voorzien", zegt de organisatie op haar website. 

Zorgmedewerkers die al een ticket hebben, krijgen een mail met meer informatie. Hetzelfde geldt voor de vele zorgmedewerkers die op de wachtlijst staan. De twee shows waren uitverkocht, er werd zelfs financiering gezocht voor een derde en vierde show. De 'Dankeditie voor de Zorg' was een initiatief van de Vlaamse regering, de ZNA en GNA ziekenhuizen, en PSE Belgium, de organisator van de Night of the Proms in het Sportpaleis.