Union Berlin wil straffe thuisreputatie ook tegen Bayern München waarmaken

Bundesliga | Op de tiende speelde van de Bundesliga neemt nummer vijf Union Berlin het op tegen koploper Bayern München. De club uit Berlijn is al meer dan een jaar ongeslagen in een thuiswedstrijd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Union Berlin verloor op 9 september 2020 voor het laatst in eigen huis. Toen ging het met 1-3 onderuit tegen Augsburg. Sinds verloor de club in de Bundesliga niet meer in het An der Alten Försterei-stadion. Dankzij deze goede prestaties eindigde het vorig seizoen zevende in de Bundesliga, waardoor het team zich wist te plaatsen voor de Conference League.

Dit seizoen gaat Union Berlin verder op zijn elan. Tegen VfL Wolfsburg wisten ze midden oktober hun 22ste wedstrijd op rij zonder nederlaag af te sluiten in eigen stadion. Er werd toen met 2-0 gewonnen. Dat is een zeer opmerkelijke prestatie voor een club die met 80 miljoen euro het derde kleinste budget heeft in de Duitse eerste klasse.

Een populaire club

De fans van Union Berlin zijn een extra steun voor de spelers. Ze fluiten hun spelers zelden of nooit uit. Meer zelfs, een paar weken geleden verloren ze tegen Slavia Praag en de 3.000 meegereisde fans gaven de spelers een staande ovatie van tien minuten.

De club promoveerde in 2019 terug naar de Bundesliga en het bestuur doet er alles aan om een populaire club te blijven. Sinds hun terugkeer naar het hoogste niveau gingen de ticketprijzen niet omhoog, wat op veel bijval van de aanhang kan rekenen.

Awoniyi schittert

De goede prestaties van Union Berlin zijn dit seizoen ook deels te danken aan de Nigeriaanse aanvaller Taiwo Awoniyi. De ex-spits van AA Gent en Moeskroen werd vorig jaar gehuurd van Liverpool. Hij scoorde 5 keer in 22 wedstrijden en leverde ook nog eens 4 assists af, waardoor de club besliste om hem voor 8 miljoen euro definitief over te nemen. Dat blijkt een zeer goede investering te zijn, want de aanvaller kent een fantastisch seizoen. Met 11 goals en 2 assists in 15 wedstrijden zijn de cijfers van Awoniyi ronduit indrukwekkend.

De 24-jarige spits, die in het verleden vaak werd uitgeleend door Liverpool, lijkt rust te hebben gevonden nu hij niet langer jaarlijks van club moet wisselen. Awoniyi & co hopen hun ongeslagen thuisstatus zaterdag ook tegen Bayern München te verlengen, al zal de Duitse landskampioen na de 5-0 bekernederlaag tegen Borussia Mönchengladbach uiterst gemotiveerd zijn om zich te herpakken.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het speelschema van de 8ste speeldag in de Bundesliga:

Zaterdag 30 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top