Blaast Racing Genk na winst in de beker zijn vertrouwenscrisis ook weg in de competitie?

Jupiler Pro League |

De storm in Limburg is even gaan liggen. Racing Genk mocht na vijf opeenvolgende nederlagen nog eens proeven van winst. In de beker werd Eerste Amateur-ploeg Winkel Sport makkelijk opzij geschoven met 0-6. Zorgt deze zege voor de ommekeer in Genk en trekt het dit elan straks door tegen Zulte Waregem in de competitie?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bekerwedstrijd tegen Winkel Sport had ondanks de hoge score weinig om het lijf. Genk had in de beginfase het overwicht, maar dat resulteerde niet meteen in grote kansen. Pas een kwartier voor de rust viel het Genkse openingsdoelpunt. De goal zorgde echter voor de bevrijding, alsof alle ballast van de schouders viel. Want na de treffer van Ike Ugbo scoorde Genk nog eens drie goals in een tijdspanne van een tiental minuten. De tweede helft werd zo een maat voor niets, pas in de laatste tien minuten prikten de Genkenaars er nog twee doelpunten bij. 

Opluchting

Crisis weg in Genk, althans toch voor even. De zege tegen Winkel Sport was namelijk welgekomen. Genk trok naar de Eerste Amateur-ploeg met vijf opeenvolgende verliezen, drie in de competitie en twee in de Europa League, in de benen. 

De vele tegengoals in combinatie met een pak gemiste kansen zorgden voor een vertrouwenscrisis in nagenoeg iedere linie. Het contrast met het einde van vorig seizoen kan haast niet groter zijn, waar Genk quasi alles kapot speelde in de play-offs en de beker won. Surfend op dat overvolle vertrouwen begon Genk best goed aan de competitie, maar zakte het even snel in elkaar als een pudding. 

Vooral de 0-3-pandoering in eigen huis vorig weekend tegen KAA Gent bleef fel nazinderen. "We hebben tegen Gent een zware tik gehad, ook ik zat diep", gaf Genk-coach John Van den Brom toe nadien. De zege tegen Winkel Sport kwam dan ook op het perfect moment. "Of dit een bevrijding is? Dat weet ik niet, dat zal moeten blijken. Maar het lucht wel op”, aldus de Nederlander.

Hoofd koel houden

Hoezeer het ook turbulente weken waren in Genk, het bestuur sprak telkens zijn vertrouwen uit in Van den Brom. Onder meer sportief directeur Dimitri De Condé merkte op dat de chemie tussen de coach en spelers nog niet op is. Genk voetbalt niet als een uitdovende kaars, ze blijven kansen creëren. En dat is juist een belangrijk punt voor het bestuur om Van den Brom aan boord te houden. 

De Condé en co zullen zich misschien nog levendig het begin van dit kalenderjaar herinneren, toen Genk tussen januari en februari dramatisch voetbalde met een 5 op 27. Ook toen hielden ze in Genk het hoofd koel en kende de Limburgers dus nog een sterk seizoenseinde. Was de zege tegen Winkel Sport dé vonk waar Genk op zat te wachten?

Of Genk in zijn "week van de waarheid" de positieve lijn van in de beker doortrekt, zal op zondag 31 oktober moeten blijken. Dan trekt Genk namelijk naar Zulte Waregem. Volg de match vanaf 13u30 dankzij kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top