Lommel voor 2e keer in haar geschiedenis bij laatste 16; ongelijke strijd voor Deinze en net niet voor Lierse K.

Sport | De woensdagmatchen van de Croky Cup hebben voor de 1B-teams één stunt opgeleverd. Lommel SK kon Sporting Charleroi 120 minuten afhouden om de Henegouwers dan af te maken in de penaltyreeks. Lierse Kempenzonen leek lang dezelfde weg op te gaan tegen OHL terwijl Deinze al snel quasi kansloos was in Brugge.

Charleroi begon met ambities voor de eindwinst aan haar bekertornooi, maar mocht na amper één wedstrijd al de aftocht blazen. Lommel SK zette een sterke collectieve prestatie neer en hield de aandringende Carolo's 90 minuten lang op 0-0. Ook in de verlengingen viel er geen goal waardoor strafschoppen de winnaar moesten bepalen. Daarin werd doelman Fiermarin de grote held. Morioka miste al snel en toen ook Gillet de vijfde en beslissende strafschop niet tegen de touwen kreeg, mocht Lommel een feestje bouwen in het Zwarte Land.

Voor Lommel is het nog maar de tweede keer - sinds de fusie met Overpelt Fabriek - dat ze zich bij de laatste 16 zetten in de Beker van België. Eerder lukte dat ook nog in 2014-2015. Toen werd Waasland-Beveren uitgeschakeld in de 1/16 finales, maar was AA Gent te sterk in de kwartfinales (0-1).

Geen tweede stunt

Lierse Kempenzonen leek ook even op weg naar een stunt tegen OHL toen Liongola in de 80e minuut een goal van Kaba uitveegde. Maar diezelfde Kaba zorgde met een late goal toch nog voor een beslissing binnen de 90 minuten (1-2). SK Deinze wilde graag opnieuw stunten tegen Club Brugge, maar toen de Oost-Vlamingen na amper 20 minuten al met z'n tienen verder moesten na een rode kaart voor Bizimana, bleek dat al snel onmogelijk. De rust werd nog wel gehaald met een 0-0, maar na de pauze zorgden Izquierdo en Dost (2x) toch nog voor een vlotte Brugse zege.

Dinsdag werden Moeskroen (0-1 tegen Standard) en RWDM (1-2 tegen Zulte Waregem) ook al uitgeschakeld. Donderdag speelt KVC Westerlo nog tegen R. Antwerp FC.