Donderdagavond om 18 uur wordt in Manchester geloot voor de poules van het komende EK voetbal voor vrouwen. Dat wordt van 6 tot 31 juli 2022 in Engeland gespeeld. Zestien landen, met daarbij België, gaan in de trommel.
De Red Flames zitten in de derde pot samen met Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk. Organisator Engeland, titelverdediger Nederland, Duitsland en Frankrijk vormen pot 1. Zweden, Spanje, Italië en Noorwegen, dat dinsdagavond nog een klasse te sterk was voor België in de WK-voorronde, maken deel uit van pot 2. In de vierde pot vinden we IJsland, Rusland, Finland en Noord-Ierland.
Om de indeling van de potten te bepalen, keek de UEFA naar de resultaten van het EK 2017 (voor- en eindronde), het WK 2019 (voor- en eindronde) en het EK 2021 (voorronde). Nederland staat in die ranking eerste voor Duitsland en Engeland. België is tiende. 
Er worden vier poules gevormd. De top twee uit elke poule stoot door naar de kwartfinales. 
Het EK in Engeland wordt de dertiende editie van de Europese titelstrijd bij de vrouwen. Het toernooi stond aanvankelijk in de zomer van 2021 geprogrammeerd maar werd, net als het EK bij de mannen, met een jaar uitgesteld door de coronapandemie. 
De Red Flames plaatsten zich door hun kwalificatiepoule te winnen voor Zwitserland. Dat stootte nadien ook door via de play-offs. De Belgische vrouwen namen een keer eerder deel aan het EK. In 2017 sneuvelden ze in Nederland in de groepsfase.