Meghan Markle en haar prins Harry werden volgens The Washington Post het slachtoffer van een georganiseerde haatcampagne via Twitter. Bot Sentinel, een platform waarbij Twitter-statistieken worden geanalyseerd, onderzocht tweets over het koppel en merkte dat 83 accounts verantwoordelijk waren voor zo'n 70 procent van de negatieve tweets over het stel.
Daarbij ging het vaak om racistisch taalgebruik. Bovendien werd over Markle meer negatief geschreven dan over de prins. "Deze campagne is opgezet door mensen die heel goed weten hoe ze algoritmen kunnen manipuleren, hoe ze Twitter kunnen manipuleren en hoe ze onder de radar kunnen blijven zodat ze niet worden ontmaskerd en hun accounts worden opgeschort", zegt Bot Sentinel-topman Christopher Bouzy tegen BuzzFeed. "Deze mate van complexiteit komt van mensen die weten waar ze mee bezig zijn en die hiervoor betaald krijgen."

Volgens het onderzoek hadden de betreffende accounts meer dan 187.000 volgers. Op die manier bereikten ze zeventien miljoen gebruikers.