Na de derde van vijf etappes van de Solar Challenge in Marokko is het Agoria Solar Team, het team van KU Leuven-studenten, gezakt naar de tweede plaats in de eindrangschikking. De ploeg uit Twente behaalde de overwinning in de etappe en komt daardoor ook aan kop in het klassement.
Woensdag ging de etappe over 527 kilometer, en liep het parcours in een grote lus naast de Saharawoestijn, via veel kleine dorpjes. De Belgen startten vanop de eerste plaats, maar moesten afrekenen met een sterk Twente. Agoria strandde op de tweede plaats, op 36 minuten van het Nederlandse team. Opvallend: de Leuvense zonnewagen kreeg een klapband tijdens de race.

"Bij de klapband zijn we zo'n vijf minuten verloren", zegt Remi De Coster, woordvoerder van het Agoria-team. "Het grote tijdsverschil ligt eerder aan een verschil in strategie: Twente koos ervoor om heel snel te rijden vandaag, en zo ook meer energie te verbruiken die ze mogelijk nog nodig hebben in de komende dagen. Wij reden iets trager om zoveel mogelijk zonne-energie op te vangen, aangezien het een zonnige dag was. We hopen dat Twente het moeilijker zal hebben in de komende dagen nu ze vandaag zo hard hebben gereden."

Morgen/Donderdag staat er 449 kilometer op het programma. Het parcours gaat opnieuw naar het Atlasgebergte, en loopt over slechte wegen met veel putten en verzanding. In totaal telt de Solar Challenge in Marokko vijf wedstrijden, die samen goed zijn voor 2.500 kilometer. Het is de eerste keer dat het Agoria Solar Team van de KU Leuven een wedstrijd op het Afrikaanse continent rijdt. Na eerder al Europees en wereldkampioen te zijn geworden, gaat het team nu ook voor niets minder dan de eerste plaats.