Ontwikkelaar Blizzard kondigde op dinsdag 26 oktober aan dat BlizzConline, oorspronkelijk gepland voor begin 2022, niet zal doorgaan. In deze periode zullen wel enkele nieuwe spellen aangekondigd worden.

Gamefans kregen afgelopen dinsdag, 26 oktober, slecht nieuws. BlizzConline, gepland voor begin 2022, gaat dan toch niet door. Het is al de zoveelste annulering, want ook BlizzCon, dat eind 2021 offline zou doorgaan, werd eerder al geannuleerd.

Het einde van BlizzCon zoals we het kenden?

In een blogpost legt Blizzard uit dat het tijd wil nemen om de ontwikkeling van hun huidige en toekomstige games te ondersteunen: “Op dit moment denken we dat de energie die het zou kosten om een evenement als dit te organiseren, beter besteed kan worden aan het ondersteunen van onze teams en het bevorderen van de ontwikkeling van onze games.”

© Blizzard

Er zal dus geen BlizzConline zijn in 2022. Volgens de rest van het persbericht kunnen we een volledige redesign van het evenement verwachten. Blizzard benadrukt dat het Blizzcon volledig wil heruitvinden. “We willen ook graag de tijd nemen om na te denken over hoe een BlizzCon-evenement er in de toekomst uit zou kunnen zien. De eerste BlizzCon vond 16 jaar geleden plaats, en sindsdien is er veel veranderd.”

Een schrale troost: Blizzard verzekert ons dat zelfs als het evenement niet doorgaat, er verschillende aankondigingen gepland staan. Hou de socials van Blizzard dus in het oog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.