Het blijft deze namiddag droog. Het is eerst wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Vooral ten zuiden van Samber en Maas hangen vaak nog veel wolken en soms zelfs mist, maar geleidelijk wordt het overal vrij zonnig. De maxima liggen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen, voorspelt het KMI.
In de avond en nacht blijft het droog en wordt het vrijwel helder. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kan er zich nog mist of lage bewolking vormen. Het koelt af tussen 3 en 8 graden. In sommige Ardense valleien kan het vriespunt in de buurt komen.

Morgen is het droog en zonnig met maxima van 10 graden in de Hoge Venen tot 17 graden in de Kempen. In de ochtend kan mist of lage bewolking nog voorkomen aan de zuidflanken van de Ardennen. Donderdagnacht is het veelal helder met op het einde eventueel enkele hoge wolkensluiers in het uiterste westen. Aan de grens met Luxemburg en Duitsland kan wat lage bewolking ontstaan. De minima gaan van 6 graden in Hoog­ België (eventueel nog wat lager in sommige valleien) tot 12 graden elders.

Ook vrijdag blijft het een groot deel van de dag nog droog en wordt het eerst vrij zonnig. Tegen de avond regent het vanaf het westen. De dagen daarna wordt het wisselvallig met regen of buien.