Monsters, zombies en vampieren: deze films gaan over erg speciale liefdesverhalen

Films |

Hollywood heeft altijd geweten hoe je een goed liefdesverhaal moet overbrengen. Zelfs wanneer de hoofdpersonen strikt gezien niet eens menselijk zijn. Deze films in de Proximus VOD-catalogus 'Fantasiewezens' zetten alle soorten liefde in de kijker, zelfs de meest gevaarlijke.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Only Lovers Left Alive

Deze film van Jim Jarmusch vertelt een liefdesverhaal dat zich over meerdere eeuwen uitstrekt. In het verlaten stadje Delray, Michigan, woont de depressieve muzikant Adam (Tom Hiddleston) in een oud huis met zijn muziekinstrumenten en boeken. Adam is al eeuwen een vampier, maar hij is moe en vooral erg teleurgesteld in de weg die de mensheid is ingeslagen. Zijn vrouw en geliefde Eve (Tilda Swinton) woont in Tanger, Marokko, en is ook een vampier. Wanneer Eve Adam vanuit Tanger opbelt, voelt ze dat hij down is en besluit naar Detroit te vliegen om hem te zoeken. Samen gaan ze op zoek naar hun plaats in de moderne maatschappij.

‘Only Lovers Left Alive’ is van 28 oktober tot 11 november beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Beautiful Creatures

Deze film is speciaal voor iedereen die niet wilde dat de ‘Twilight’-saga ooit eindigde. Deze keer is het een doodnormale tiener, Ethan, die verliefd wordt op Lena, een mysterieus meisje. Ze is geen vampier, maar heeft duidelijk bovennatuurlijke krachten die haar maar al te vaak in de problemen brengen. Hun liefdesverhaal loopt niet over rozen, want Lena moet stilaan een kant gaan kiezen tussen het goede of het kwade.

Aan mysterie geen gebrek in deze verfilming van het gelijknamige boek van Kami Garcia en Margaret Stohl. ‘Beautiful Creatures’ werd geregisseerd door Richard LaGravenese, met Alice Englert, Alden Ehrenreich, Thomas Mann, Jeremy Irons en Emma Thompson in de hoofdrollen.

'Beautiful Creatures’ is van 28 oktober tot 11 november beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Warm Bodies

Na een mysterieuze epidemie is de beschaving vernietigd. Het merendeel van de mensen op aarde zijn veranderd in zombies, en zij die hun menselijke gedaante wel konden behouden, proberen zich nu voor die vleesetende monsters te verstoppen. De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Julie, die zich niet zo goed verstopt had en zo R tegenkomt, een zombie. Tegen alle verwachtingen in worden de twee verliefd, en die liefde zou wel eens de redding kunnen zijn voor R. Wordt hij ooit weer mens?

‘Warm Bodies’ is van 28 oktober tot 11 november beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Dracula

Het is 1462 en we zijn in Transsylvanië. Vlad Drakul verlaat zijn mooie Elisabeta om ten strijde te trekken tegen de Turken die het land binnendringen. Wanneer hij zegevierend uit de strijd terugkeert, ontdekt hij het levenloze lichaam van zijn vrouw. Iemand had namelijk tegen Elisabeta gezegd dat Vlad al lang overleden was, waardoor zij de beslissing nam om zichzelf van het leven te beroven. Vlad is natuurlijk radeloos van verdriet en besluit alles te doen wat mogelijk is om zijn geliefde terug te halen.

De gelijknamige roman van Bram Stoker uit 1897 is al vaak verfilmd geweest. De film die Francis Ford Coppola in 1992 regisseerde, wordt door veel bioscoopbezoekers nog steeds beschouwd als de beste verfilming van ‘Dracula’ ooit. De film won drie Oscars, waaronder die voor Beste Kostuumontwerp.

‘Dracula’ is van 28 oktober tot 11 november beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Fallen

Pal in het midden van het schooljaar verandert Luce van school. Ze komt terecht in de Sword & Cross Academy voor probleemjongeren. Daar ontmoet ze Daniel, een mysterieuze jongeman, en Cam, de pestkop van de school. Luce wordt al snel tot over haar oren verliefd op Daniel, terwijl Cam eigenlijk achter haar aan zit. Het lijkt een klassieke driehoeksverhouding, maar niets is minder waar. Dit complex liefdesverhaal speelt zich af in een mysterieuze fantasiewereld vol verontrustende schaduwen en engelen.

'Fallen’ is van 28 oktober tot 11 november beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top