Ons elftal van de week

Sport |

Na een wisselvallige reeks zag Waasland-Beveren hoe Westerlo uitliep in het klassement. De Waaslanders sloten zondag opnieuw aan met winst en houden zo de kloof op zeven punten.

Moeskroen deed vrijdag zijn supporters nog eens dromen van een driepunter. Ribeiro Costa strafte al snel laks verdedigen van RWDM af met een afgeweken schot. Maar net na het uur was de voorsprong van het scorebord verdwenen. Rommens schilderde een vrije trap op het hoofd van Danté die de gelijkmaker goed binnenkopte. Met elk één punt op zak blijft RWDM zesde en Moeskroen laatste.

Lierse Kempenzonen stond met de rust een doelpunt in het krijt door een goed geplaatst schot van Hendrickx. De Pallieters konden in eigen huis niet veel gevaar creëren maar dat veranderde na de thee. Op twintig minuten van het einde lokte Limbombe een strafschop uit die werd omgezet door Maes. Twee minuten later scoorde Limbombe zélf na een mooie solo. Maar de winning goal was hem niet gegund. In de toegevoegde tijd maakte Dansoko gelijk met een prachtig afstandsschot.

Westerlo blijft door 1B razen. In eigen huis rekenden de Kemphanen ook af met Virton. Vaesen opende op het kwartier de score en net na het uur zette Daci met zijn derde van het seizoen de 2-0 op het bord. Net zoals in de heenronde wint Westerlo met 2-0 van Virton. Voor de competitieleider is het al de vierde opeenvolgende overwinning en de vijfde clean sheet in negen wedstrijden.

Waasland-Beveren heeft opnieuw een vlotscorende spits in zijn rangen. Daniel Maderner maakte zondag zijn zesde van het seizoen op aangeven van Schrijvers. De Waaslanders bleven ook ronduit de beste ploeg op het veld maar kregen toch het deksel op de neus. Tien minuten na de rust maakte Belghali gelijk na een perfecte loopactie. Maar in het slot werd het toch feest op de Freethiel. In de voorlaatste minuut bleef een hoekschop hangen in de zestien, de pas ingevallen Schoonbaert volgde goed en trapte de 2-1 binnen. Waasland-Beveren rekent zo met enige moeite af met Lommel en staat nu alleen tweede op zeven punten van leider Westerlo.