Vier dit weekend naar hartenlust de ‘geekcultuur’ op Comic Con

Series |

Heb je je kostuum voor Halloween al gepland? Dan ben je misschien ook al voorbereid op de Brussels Comic Con, dit weekend in Tour & Taxis. Verkleed je als je favoriete stripheld of personage uit manga, videogames, films of series. Leef twee dagen in de wereld van sciencefiction, fantasy en popcultuur.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 30 tot 31 oktober verwelkomt de Tour & Taxis-site in Brussel geeks van alle soorten voor de jaarlijkse stripboekenconventie Comic Con. De gelegenheid bij uitstek voor alle fans van manga, superheldenfilms en -series, videogames en strips om in hun favoriete universum te duiken.

Het programma oogt alvast veelbelovend, met veel gasten en acteurs uit populaire films en series die naar Brussel afreizen voor het evenement. Voor alle ‘Potterheads’ is er op zaterdag de mogelijkheid om een handtekening te verroveren van actrice Evanna Lynch, ook wel bekend als Luna Leeflang uit ‘Harry Potter’. Voor wie weleens op de foto wil gaan met de beroemde dwerg Gimli uit ‘The Lord of the Rings’, tekent acteur John Rhys-Davies present op beide dagen van de conventie. Schrik niet: de acteur achter deze dwerg meet in het echte leven niet minder 1,80 m, in tegenstelling tot zijn iconische personage in de fantasy-franchise. En als we het dan toch over uit de kluiten gewassen mannen hebben: je kan ook een echte reus van meer dan 2 meter ontmoeten want Kristian Nairn, beter bekend als Hodor in de ‘Games of Thrones’-saga, zal eveneens aanwezig zijn!

Uit de oude doos

Voor een stevige dosis nostalgie kan je hallo zeggen tegen Dirk Benedict, de man die Templeton Peck vertolkte in ‘The A-Team’ en daarnaast ook bekend is als luitenant Starbuck uit ‘Battlestar Galactica’. Een verschijning die wellicht bezoekers van uiteenlopende leeftijden en generaties kan behagen, aangezien de franchise decennialang op de televisie te zien was. En voor de millennials: hou een oogje in het zeil, want misschien kom je wel je favoriete Power Ranger tegen! De originele ‘Red Power Ranger’, gespeeld door Austin St. John, zal namelijk ook van de partij zijn. Veel andere sterren van het grote en kleine scherm zullen ook op de conventie te zien zijn.

Gedurende twee dagen wordt er ook entertainment, zoals parades met cosplayers en andere animatie, voorzien. Van concerten tot lightsabergevechten: bezoekers zullen zich geen moment vervelen. Daarnaast kan je tussen al die activiteiten door op de ‘nerdmarkt’ op jacht gaan naar mooie nieuwe goodies en ‘collectibles’ voor je verzameling…

  

Meer informatie en mogelijkheid om te reserveren vind je op de website van Brussels Comic Con.

Ondertussen kan je op Netflix de eerste vier seizoenen van ‘Power Rangers: Mighty Morphin’ bekijken. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top