Wout van Aert werd dinsdag voor het derde jaar op rij verkozen tot Flandrien van het Jaar. Van Aert, die net terug was van een deugddoende vakantie, was erg tevreden met de nieuwe trofee. "Het feit dat je deze trofee wint door de stemmen van je collega-renners, maakt het voor mij extra mooi", liet hij na de show optekenen.
"Je krijgt altijd graag erkenning na een mooi jaar", opende Van Aert. "En erkenning krijgen van je collega-renners vind ik heel belangrijk. Daarom ben ik hier ook aanwezig. Ik hecht veel waarde aan deze prijs. Het blijft heel mooi om een trofee te winnen. Het went eigenlijk nooit."
De kersverse Flandrien kreeg de vraag op wie hij zelf stemde. "Ik heb mezelf op één gezet", zei hij met de glimlach. "Jasper Stuyven heb ik op twee gezet, want het winnen van een Monument als Milaan-Sanremo vind ik toch heel bijzonder. En op de derde plaats heb ik Tim Merlier gezet, die ook veel mooie overwinningen boekte."
Zelf boekte Van Aert dertien zeges in 2021. Welke zege vond hij nu zelf het mooiste? "Dat is heel moeilijk kiezen", zuchtte hij. "Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor mijn ritzege in de Tour op de Mont Ventoux. Dat was toch echt fantastisch om mee te maken. Het was een heel bijzondere dag. Echt alles klopte die dag."