Jan Jambon reageert tevreden op de beslissingen die zijn genomen binnen het Overlegcomité. De Vlaamse minister-president verblijft momenteel in Dubai, waar op de Wereldexpo een Vlaamse week wordt georganiseerd. Hij heeft dus vanop ruime afstand online aan de vergadering deelgenomen, maar is tevreden met het resultaat.
In de Vlaamse horecazaken zal vanaf 1 november het Covid Safe Ticket (CST) worden toegepast. Op voorhand werden vragen gesteld bij de doelmatigheid van zo een maatregel - die houdt volgens Jambon en zijn partijvoorzitter Bart De Wever (N-VA) immers geen coronabesmettingen tegen - maar vandaag klinkt het dat de sector zelf vragende partij was. "En ik vind dat we in de eerste plaats naar de sectoren moeten luisteren", aldus de Vlaamse minister-president. Door CST toe te passen, kan ook worden vermeden dat bezoekers opnieuw een mondmasker moeten dragen op café of restaurant. Dat mondmasker gaat bovendien af als men eet of drinkt, wat voor verwarring kan zorgen. Het personeel van horecazaken zal wel altijd een mondmasker moeten dragen, aldus Jambon, omdat het hier gaat om een relatie werknemer-werkgever.

Ook in fitnesszaken moet vanaf 1 november een CST worden voorgelegd. Volgens de Vlaamse minister-president om het fitness-toerisme in de Vlaamse Rand te vermijden. Hij reageerde dinsdag ook tevreden op het feit dat CST bij evenementen slechts verplicht wordt vanaf 200 personen binnen en 400 buiten. "Er lag een voorstel op tafel vanaf 50 personen binnen en 100 buiten, maar dat heeft het dus niet gehaald." De pandemiewet had Jambon als N-VA'er liever niet geactiveerd gezien. Maar "maar we zijn ook legalisten", klonk het.