Wat je nog niet wist over Penn Badgley, antiheld van ‘You’

Hij stal harten in ‘Gossip Girl’ en in ‘You’ is hij het favoriete gehate personage. Dan Humphrey, ofwel Joe Goldberg, maar in het gewone leven nog steeds bekend als Penn Badgley, wordt komende maandag 35 en is al drie seizoenen lang de charmante maar gevaarlijke psychopaat in de Netflix-serie ‘You’. Wist je dit al over de acteur?

Bijna afgewezen

Bij de release van het eerste seizoen van ‘You’ onthulde de acteur dat hij de rol van Joe zou hebben afgewezen, ware het niet dat de makers van de Netlix-serie niemand anders dan hem voor ogen hadden voor de hoofdrol. De acteur verklaarde dat hij zich niet kon vereenzelvigen met het personage. “Ik wilde het niet doen, het was te veel. Ik lag in de knoop met de aard van de rol”, vertelde hij in 2018 aan Entertainment Weekly. De makers vonden dat hij de ideale persoon was om de mens achter Joe naar boven te brengen, maar hij wilde een psychopatisch personage niet vermenselijken. Daarom roept hij fans van de serie regelmatig op om niet te verknocht te raken aan Joe.

Badgley is bovendien niet alleen acteur, maar ook zanger. Hij speelt in de popgroep MOTHXR sinds 2013. In 2016 brachten ze hun eerste album uit, waarop Badgley ook piano speelt. Hij liet zich ook al ontvallen dat hij al muziek heeft geschreven voor elke vrouw met wie hij samen is geweest. Al enkele jaren is zangeres en actrice Domino Kirke de enige die zijn serenades mag ontvangen, want de twee zijn sinds 2017 getrouwd.

Onherkenbaar

Ja, hij acteerde in soapserie ‘The Young and the Restless’ en ja, zijn eerste acteerwerk was als stemacteur voor spelletjes als ‘Mario Golf’ en ‘Mario Tennis’. En ja, het is hij die te zien was als de broer van John Tucker in de romcom ‘John Tucker Must Die’. Geen schande als je hem niet herkend had. Hij was nog een jonge snaak van twintig toen die film in de zalen kwam en joeg al sinds zijn veertiende, toen hij de schoolbanken verliet, op een acteercarrière. Later heeft hij wel nog twee jaar aan de universiteit van Portland gestudeerd.

Een jaar nadat hij de rol van Scott Tucker speelde, begon het avontuur van zijn leven, want dan kreeg hij de rol van Dan in ‘Gossip Girl’. Tegenwoordig heeft hij het juk van die jongensachtige en zachtaardige New Yorker van zich afgeschud en schittert hij in een rol die gerust het tegenovergestelde daarvan genoemd kan worden.

Ontdek seizoen 3 van ‘You’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top