Is Kaba de sleutel tot de wederopstanding van Leuven?

Jupiler Pro League | OHL vertoeft in de onderste regionen van het klassement, maar kon afgelopen speeldag eindelijk de drie punten pakken dankzij één man: Sory Kaba. Anderlecht zal de Guineeër in de gaten moeten houden als het puntenverlies wil vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met twee doelpunten tegen STVV kroonde Sory Kaba zich tot matchwinnaar. Een week eerder deelde OHL de punten met Standard. Kaba scoorde in blessuretijd nog de 2-2. De Guineeër is in vorm en wil dat nogmaals bewijzen tegen Anderlecht.

Het wisselvallige Leuven beleefde een moeizaam seizoensbegin en houdt zich momenteel op in de kelder van het klassement. De driepunter van de vorige speeldag gaf de Brabanders wat ademruimte. Dankzij Kaba, die pas vanaf de zevende speeldag speelminuten vergaarde.

Redder uit het noorden

OHL plukte Kaba weg uit Denemarken. De Guineeer kwam op huurbasis over van FC Midtjylland en had enige tijd nodig om zijn plaats te veroveren in de ploeg van Marc Brys. Die laatste gunde hem dan ook niet meteen een basisplaats. Kaba maakte zijn debuut in de basiself tegen STVV, waarvoor hij zijn coach meteen bedankte. Tegen KV Mechelen, Kortrijk, Club Brugge, Beerschot en Standard moest hij telkens genoegen nemen met een invalbeurt.

De bedrijvige spits dwong dus een dik verdiende basisplaats af. Op verplaatsing naar Anderlecht zal hij minstens op een gelijkspel azen. Paars-wit moet zich op zijn beurt hoeden voor onderschatting: in Standard en Brugge bewees OHL al een taaie klant te zijn.

Anderlecht moet bevestigen

Na drie puntendelingen heeft Anderlecht opnieuw aangeknoopt met winst tegen rode lantaarn Beerschot. Het spelniveau van de Antwerpenaars was net als het hele seizoen bedroevend. Een logisch resultaat dus. OHL wordt een tegenstander van een ander kaliber voor de troepen van Vincent Kompany, die al twee maanden niet verloren hebben.

Een andere opvallende statistiek: al twee maanden lang scoort paars-wit in elke wedstrijd. De aanvalskracht van de Brusselaars liet zich ook tegen Beerschot gelden, met vier doelpunten. Leuven beschikt niet over een solide defensie, waardoor Benito Raman en co. hun doelsaldo nog wat kunnen opkrikken. Afspraak zondag in het Lotto Park om 18u30.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. Anderlecht - OHL is te zien vanaf 18h30.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top