Artiest van de week: de betoverende kracht van Sylvie Kreusch

Muziek |

Antwerpse trots Sylvie Kreusch heeft de afgelopen weken met mondjesmaat haar langverwachte debuutalbum ‘Montbray’ op de wereld losgelaten. In de drie jaar sinds de release van haar eerste single bouwde ze aan haar meeslepende, betoverende geluid dat nu helemaal tot wasdom is gekomen. Ter gelegenheid van de release benoemen we Sylvie Kreusch deze week tot “Artiest van de week”.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sylvie Kreusch is geen nieuwe naam in de Belgische muziekwereld. Ze zette er haar eerste stappen in toen ze nog maar 16 jaar jong was. Met schoolkameraden richtte ze Soldier’s Heart op, haar eerste muzikale project waarmee ze tot 2016 successen boekte. In 2013 wonnen ze bijvoorbeeld de talentenjacht De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Maar Sylvie verliet de groep om samen met haar (toenmalige) vriend, Maarten Devoldere van Balthazar, als Warhaus muziek te maken.

Samen brachten ze met de albums ‘We Fucked a Flame Into Being’ en ‘Warhaus’ hun door lo-fi geïnspireerde geluid dat op de Belgische festivals een grote hit werd. Experimenteel en gestript, maar ook dansbaar en poppy, met die combinatie werd elk nummer een ware radiohit. Op het album ‘Warhaus’ stonden niet alleen eigenzinnige liefdesliederen als ‘Fall in Love With Me’ en ‘Love’s a Stranger’, maar ook het nummer ‘Kreusch’, helemaal toegewijd aan de muze van Maarten Devoldere.

Via de modewereld

Nog voor het koppel uit elkaar ging, besloot Sylvie Kreusch dat ze voortaan solo op het podium wou staan. Helemaal haar eigen ding kunnen doen, was al van jongs af aan haar droom, zo vertelde ze in een interview met Humo, maar het was opmerkelijk genoeg de wereld van de mode die de deuren voor haar opende. In 2018 liep ze op de catwalk op de Paris Fashion Week voor Ann Demeulemeester en datzelfde jaar speelde haar muziek op de achtergrond van de show van Olivier Theyskens. Dat nummer was ‘Seedy Tricks’, meteen de eerste solohit van de artieste.

Nadien zou Sylvie nog als model werken voor Prada, Victoria’s Secret en BMW, maar de lokroep van de muziek was groot en ze stortte zich weer op haar soloproject. Ze releasete singles als ‘Just A Touch Away’, waarin ze haar sensuele stem ten volle gebruikt op elektronische en Afrikaans geïnspireerde klanken. Dan bestormde ze de ether met ‘Let It All Burn’, ‘Shangri-La’, ‘Walk Walk’, ‘Haunting Melody’ en andere nummers die allemaal als voorbode golden voor die aankomende debuutplaat. Begin november kwam die collectie betoverende en zweverige nummers uit, onder de naam ‘Montbray’.

Ze brengt haar nieuwe muziek live in de Lotto Arena in Antwerpen (als support voor Balthazar op 25 en 26/11), in Volta in Brussel (27/11), Muziekcentrum Trix in Antwerpen (30/11), Het Depot in Leuven (21/12) en de Vooruit in Gent (14/04/2022).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top