Vandaag werd de allerlaatste prijs van het 48ste Film Fest Gent uitgedeeld. Joachim Triers romantische komedie "The Worst Person in the World" wist het Gentse publiek te overtuigen en kwam uit de bus als de winnaar van de North Sea Port Publieksprijs
Joachim Triers romantische komedie - met een gemiddelde score van 4.65 op 5 - krijgt de North Sea Port Publieksprijs, goed voor een distributiepremie van € 5.000 voor de Belgische distributeur (Cinéart), samen met een mediacampagne ter waarde van € 12.500.

"The Worst Person in the World" is de nieuwste film van de Noorse regisseur Joachim Trier en de afsluiter van zijn zogenoemde Oslo Trilogy ("Reprise", "Oslo, August 31st"). Aangevoerd door de getalenteerde actrice Renate Reinsve kijkt de filmmaker in deze rake romcom naar de onzekerheden en de extases van een millennial in de Noorse hoofdstad.

Hoofdrolspeelster Renate Reinsve won de prijs voor beste actrice op het voorbije filmfestival van Cannes en was in Gent aanwezig om de film voor te stellen.

Cinéart brengt "The Worst Person in the World" op 17 november in de bioscoop uit.