Fresh Music presenteert deze artiesten die gekroond zijn tot ridders van het Britse Koninkrijk

Films |

Zoals elke week houdt 'Fresh Music' je op de hoogte van het laatste nieuws uit de muziekwereld. In deze aflevering kom je te weten welke muzikanten de titel Ridder van het Britse Koninkrijk hebben gekregen. Een titel die hen ver buiten het domein van de muziek eer aandoet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bono

De frontzanger van de band U2 heeft de titel Ridder van het Britse Koninkrijk gekregen, maar het is slechts een eretitel. Aangezien hij Iers is en niet Brits, kan hij niet echt 'Sir' genoemd worden. Maar hoe dan ook, Bono heeft de titel vooral gekregen als erkenning voor het activisme waar hij om bekend staat. Bono is een vurig verdediger van het milieu en hij strijdt ook tegen de armoede in de ontwikkelingslanden. Met U2 trad hij op tijdens talrijke liefdadigheidsconcerten in het kader van 'Live Aid', meer bepaald in 1984, 2004 en 2014. Hij heeft al laten vallen dat hij liever zou hebben dat deze shows niet eens meer hoeven georganiseerd te worden wat een bewijs zou zijn dat het met onze samenleving eindelijk de goede kant op gaat.

Paul McCartney

In de jaren zestig werden de Beatles al benoemd tot lid in de Orde van het Britse Rijk. Enkele decennia later liet koningin Elizabeth II het daar niet bij en ridderde ze de co-zanger en bassist van de band, Paul McCartney. De muzikant is altijd heel geëngageerd geweest en heeft zijn stem gegeven aan verschillende doelen: dierenrechten, de strijd tegen de opwarming van de aarde, of de strijd tegen het terrorisme. In zijn liedjes probeert hij een diepgaande boodschap van medeleven over te brengen om mensen samen te brengen.

Elton John

De zanger, pianist en componist werd in 1998 geridderd en sindsdien is het onmogelijk om hem anders dan 'Sir Elton John' te noemen. Hij heeft zich altijd ingezet voor de strijd tegen discriminatie en is een vurig pleitbezorger van de homoseksuele zaak. Hij is betrokken geweest bij de strijd tegen aids en heeft het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht gesteund. Voor hem is de titel Ridder van het Britse Koninkrijk de kers op de taart van zijn carrière. In 'Fresh Music' vertelt hij hoe hij muziek altijd heeft gebruikt als een krachtig middel om mensen samen te brengen, ongeacht verschillen. In zijn ogen heeft muziek immers een helende kracht.

Ontdek 'Fresh Music' op zaterdag 30 oktober om 19u00 uur op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandse tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx!  Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top