Krijgen Wesley & co nog eens een kans bij Club Brugge?

Jupiler Pro League | Club Brugge hoopt komende week tegen Manchester City stiekem op een nieuwe stunt. De Bruggelingen moeten echter eerst volop aan de bak tegen STVV. Gaat Philippe Clement zaterdagavond roteren tegen de Kanaries?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de bekerwedstrijd tegen Deinze liet Philippe Clement al enkele andere jongens opdraven, maar gaat hij dat ook doen tegen STVV? Het is mogelijk wel tijd, want jongens als Charles De Ketelaere en Noa Lang lijken de laatste wedstrijden vermoeid. De Ketelaere was in zijn laatste vijf competitiematchen goed voor één goal en één assist, Lang scoorde niet en gaf één assist.

Voorzichtig met Wesley en Izquierdo

Clement heeft vooraan nog wel wat andere opties. Zo is er Bas Dost, die zich tevreden moet stellen met korte invalbeurten. De Nederlander speelde nog maar 302 minuten in de Jupiler Pro League. Zomeraanwinst Wesley Moraes mocht midden september nog starten tegen Sporting Charleroi, maar kwam sindsdien geen minuut meer in actie in de competitie. De laatste drie wedstrijden zat hij zelfs niet in de selectie.

José Izquerdio maakte onlangs nog zijn wederoptreden tegen KV Kortrijk. Toch is hij nog niet klaar om veel meer te spelen. “Hopelijk keert hij weer terug op zijn oude niveau, maar dat zal nog een pak werk vragen”, zei Clement na de invalbeurt van elf minuten van Izquierdo tegen de Kerels.

Waar is Perez?

Een ander enigma is Daniel Perez. De aanvaller kwam in januari naar Club Brugge en werd al snel een invaller. Hij liet zich bij momenten opmerken en Club Brugge leek er weer een pareltje bij te hebben. Dit seizoen is hij echter helemaal uit beeld verdwenen. Perez zat de afgelopen zeven competitiewedstrijden niet meer in de selectie en moet zich momenteel tevreden stellen met wedstrijden bij het tweede elftal.

Wie weet zien de fans binnenkort wel de jonge Noorse flankaanvaller Antoine Nusa, die tot op heden één keer in de wedstrijdselectie zat, opdraven. Zomeraanwinst Ruben Providence, gehuurd van AS Roma, zou immers pas volgende maand weer klaar zijn om aan te sluiten op training. Het is afwachten of Clement gaat roteren tegen STVV. Op het kunstgrasveld zouden jongens als Lang en De Ketelaere goed tot hun recht komen. Voor blessuregevoelige spelers als Wesley en Izquierdo ligt dat moeilijker. Vorig jaar waren Dost en Lang op Stayen goed voor twee doelpunten, waardoor er met 1-2 werd gewonnen. Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top