Belg risze wint (opnieuw) R6S French League met Vitality

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend werden de finales van de French League in Rainbow Six Siege gespeeld! Na enkele maanden herbronnen bij Vitality, is Valentin “risze” Liradelfo terug van weggeweest en bekroont hij een goede periode met een mooie overwinning.

Dit weekend toverde een glimlach op de gezichten van Franse fans van de tactische Ubisoft-FPS. Na maanden van stilte vanwege de gezondheidscrisis, vonden de finales van de Franse Liga eindelijk offline plaats, in het “Espot” gebouw in Parijs! Op sociale media kon je niet alleen positieve commentaar lezen over het evenement, ook een ander onderwerp brandde op ieders lippen: de mogelijke finale tussen BDS en Vitality. BDS beëindigde de Europese competitie zonder ook maar één nederlaag, terwijl Vitality zich na enkele maanden afwezigheid eindelijk voor de Major kon plaatsen!

Maar om daar te raken, moesten ze eerst winnen van enkele outsiders. BiBoo, risze, P4, Kaktus en Shiinka konden niet zonder moeite het verrassende Deathrow kloppen. Een prachtige confrontatie die eindigde met een dubbele 7-5 voor Vitality! Ook Team BDS plaatste zich voor de finale, dankzij een 2-0 overwinning tegen Heroic.

Na de zaterdagwedstrijden was het tijd voor de kleine finale. Die werd gewonnen door Deathrow, dat zich razendsnel bij de Franse top heeft aangesloten (7-1/7-4). Daarna was het de beurt aan onze enige Belgische vertegenwoordiger om het op te nemen tegen Shaiiko en co., in een finale die veel weg had van een generale repetitie voor de Major. Die vindt begin november in Zweden plaats.

Het team van onze landgenoot schoot uit de startblokken, met een verbluffende 7-0 voor Vitality op Chalet. De titelverdedigers kregen een klap in het gezicht en moesten reageren als ze de nationale trofee opnieuw mee naar huis wilden nemen!

BDS reageerde door op karakter Bank uit de handen van Vitality te grissen. 7-8, een pijnlijke nipte nederlaag voor risze & co. Maar dankzij geweldig leiderschap van Kaktus won een mentaal sterk Vitality de beslissende map, Oregon, met 7-3. Het team mocht zich de nieuwe Franse kampioen noemen!

Een heel bemoedigend succes voor Risze. Hij kende sinds zijn vertrek uit Rogue nog nooit zo’n slechte periode als de recentste paar weken. Met deze beker pakt de Belg voor de tweede keer in zijn carrière de titel in Frankrijk.

We kunnen alleen maar hopen dat hij dit momentum zal voortzetten. Wie weet krijgen we de Belgische vlag zelfs te zien op het podium in Zweden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top