Dit is het verhaal achter de nieuwste hit van Netflix: de miniserie ‘Maid’

Na het succes van de Koreaanse hitserie ’Squid Game’ heb je intussen misschien de andere nieuwe dingen op Netflix gemist. Geen paniek, Proximus Pickx kan je meteen een andere serie voorstellen: ‘Maid’. Hier lees je alles over het verhaal van deze dakloze en alleenstaande moeder dat gebaseerd is op waargebeurde feiten.

In ‘Maid’ kan de kijker het verhaal van Alex volgen. De 25-jarige alleenstaande moeder wordt gedwongen om haar woning te verlaten wanneer haar vriend Sean weer eens agressief wordt. Ze vlucht in het holst van de nacht met haar dochtertje Maddy onder de arm. Met slechts 18 dollar op zak ruilt ze haar huis in voor een lange reis vol valkuilen waarin ze haar leven terug probeert op te bouwen. Daarbij doelt ze vooral op één ding: haar dochter een beter leven schenken. Toch belandt de vrouw uiteindelijk op straat en gaat ze onderbetaald werken als huishoudster om te overleven.

De reeks toont het waargebeurde verhaal van Stephanie Land waarover ze een autobiografische roman maakte. Net als Alex vluchtte Stephanie weg van haar gewelddadige man. Ook zij kon samen met haar dochtertje overleven door als huishoudster te gaan werken. Nadien kon ze door hard te werken een studiebeurs verzilveren en ging ze literatuur studeren. Daardoor kon ze haar droom realiseren en haar memoires vertalen in een boek. Dat boek werd uiteindelijk de inspiratiebron voor de reeks ‘Maid’.

Ruwe realiteit

De reeks gaat over veel meer dan het waargebeurde verhaal van Stephanie. In de realiteit vertegenwoordigt het de ervaringen van duizenden andere slachtoffers van huiselijk geweld. ‘Maid’ is een boeiende serie die de uitdagingen van een vrouw met gewelddadige partner illustreert. Het toont bovendien ook perfect hoe de job van een huishoudster echt in elkaar zit.

Bovenal illustreert "Maid" de sociale en economische verdeeldheid waarmee we over de hele wereld worden geconfronteerd. Het feit dat mensen wereldwijd zich in Alex en Stephanie herkennen, toont dat de reeks en de bijhorende boodschap universeel is. ‘Maid’ kan straks ‘The Queen's Gambit’ onttronen als meest bekeken miniserie op Netflix. Bovendien gaf de voormalige president van Amerika, Barack Obama, al aan dat hij de reeks adoreert. Volgens hem geeft de serie “een meedogenloze kijk op de sociale kloof in Amerika.”

Ontdek ‘Maid’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top