Nu in de bioscoop: mis deze nieuwe films niet

Films |

Een psychologische film, een verhaal dat zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan afspeelt en een Franse komedie: dit is het programma dat je deze week niet mag missen in de bioscopen! Zoals elke woensdag worden ook op 27 oktober weer nieuwe films op het witte doek vertoond. Proximus Pickx heeft er een paar voor je geselecteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lui

‘Lui' volgt het verhaal van een componist opzoek naar inspiratie die net zijn vrouw en kinderen heeft verlaten. Hij zoekt zijn toevlucht in een oud huis aan de rand van een klif, op een verlaten Bretoens eiland. De sfeer is vreemd en hij stuit er op een piano die vals is afgestemd. Hij denkt dat hij helemaal in zijn eentje van het huis en de plek kan genieten maar hij wordt er verrast door enkele bezoekers die zijn rust verstoren, zoals zijn vrouw, zijn minnares, zijn beste vriend, zijn ouders en zijn dokter.  ‘Lui’ gaat over het psychoanalytische concept van de splitsing van het ego. De film is geschreven en geregisseerd door Guillaume Canet. De hoofdrollen worden vertolkt door Virginie Efira, Laetitia Casta, Mathieu Kassovitz, Nathalie Baye, Patrick Chesnais en Gilles Cohen.

The French Dispatch

Dit komische drama van Wes Anderson, dat in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes werd vertoond, speelt zich af in het Franse stadje Ennui-sur-Blasé. Daar bevindt zich een filiaal van de Amerikaanse krant 'The French Dispatch', geleid door redacteur Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray). De missie van de krant is om nieuws uit Frankrijk naar de Verenigde Staten te sturen. De journalisten worden naar de vier uithoeken van Frankrijk gestuurd, op zoek naar een mix van lichte en diepgravende verhalen - van een gastronomische zoektocht tot de gebeurtenissen van mei 1968.

De regisseur heeft gewoon de wereldtop gecast, kijk maar eens naar gerenommeerde namen die hij heeft weten op te trommelen: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Owen Wilson, Bill Murray, Christoph Waltz, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe en Saoirse Ronan. De stijl van Wes Anderson is onmiskenbaar, net omdat zijn esthetiek zo verrukkelijk kleurrijk en afwijkend is.

La Civil

‘La Civil' speelt zich af in Mexico. Cielo's leven staat op zijn kop wanneer haar dochter Laura door een kartel wordt ontvoerd. De radeloze moeder betaalt de ontvoerders losgeld, maar haar dochter wordt niet vrijgelaten. In de steek gelaten door de autoriteiten neemt Cielo het heft in eigen handen. De huisvrouw transformeert geleidelijk in een wraakzuchtige militantDeze hartverscheurende Belgische film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in de programmasectie 'Un certain regard'. De Belgisch-Roemeense regisseur Teodora Ana Mihail kreeg er voor haar film de Prijs voor Durf. Mihail maakte al naam met de internationaal geprezen documentaire 'Waiting for August'. Nu pakt ze dus fictie aan, al blijft haar werk stevig in de realiteit geworteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top