Waasland-Beveren scoort meer dan de helft van haar goals in het slotkwartier

Sport | Voor de tweede keer in evenveel matchen kon Waasland-Beveren winnen van Lommel SK na een goal in de ultieme slotfase. In de heenmatch scoorde Maderner diep in blessuretijd de 2-3 en zondag was het aan Schoonbaert (ex-Lommel nota bene) om de match te beslissen in de 89e minuut. Maar niet enkel Lommel krijgt dit seizoen te maken met een succesvol Waas slotoffensief.

Waasland-Beveren scoorde dit seizoen al negen van haar zeventien goals in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. Geen enkel ander 1B-team komt nog maar in de buurt van die statistiek. KVC Westerlo en SK Deinze staan op plek twee in deze statistiek, maar zij scoorden elk amper 3x in het slotkwartier.

Tegen Lommel leverden de late goals telkens de overwinning op. Maar ook in bijna elk ander duel waarin Waasland-Beveren in het slot scoorde, leverde dat puntengewin op. Zo zorgden Faucher (79') en Maderner (90') in het slot voor een 1-3 zege op het veld van RWDM. En dan was er natuurlijk ook nog de sensationele remonte tegen Virton waarin er in het slotkwartier een 1-3 achterstand werd omgezet in een 4-3 voorsprong. Tegen Moeskroen (0-4 winst) was een late goal van Kablan (90') niet doorslaggevend en ook op bezoek bij Lierse K. had (2-1 verlies) een goal van Edmundsson (81') geen impact op het eindresultaat.

In totaal leverden de late goals van Waasland-Beveren de club al negen extra punten op. Op een totaal van zestien punten kan dat al wel tellen.