KVC Westerlo won zondag met 2-0 van RE Virton en blijft zo vlot op titelkoers. De Kempenaars tellen nog steeds zeven punten voorsprong op Waasland-Beveren (dat later op de avond met 2-1 won van Lommel) terwijl de rest van de teams al op tien punten en meer volgen.

Nochtans bleek ook tegen Virton dat er nog wel wat werk aan de winkel is bij de competitieleider. Westerlo slaagde er opnieuw niet in om de kansen vlot om te zetten in doelpunten en moest uiteindelijk toch nog zwoegen om met een comfortabele (maar logische) 2-0 voorsprong naar het slot van de match te gaan.

Coach Jonas De Roeck besefte dat zijn team efficiënter om zou moeten springen met de gekregen kansen. "Maar op dat gebrek aan efficiëntie wil ik niet te veel de nadruk leggen", vertelde hij na de match. "Beter veel kansen gemist, dan geen kansen gecreëerd. Van deze match moeten we vooral de drie punten en het clean sheet onthouden. En met een goede mentaliteit én aanvallend voetbal spelen we ons in de harten van de supporters."

Stabiliteit

Toch was het opnieuw de defensie die met de pluimen mocht gaan lopen. Jensen en co hielden voor de vijfde keer in negen matchen de nul en vormden zo de basis voor de nieuwe zege. En dan is het aan de spitsen om ergens een doelpuntje te prikken. Want telkens Westerlo op voorsprong kwam, dan won het ook die match. Dat gebeurde dit seizoen al in zeven van de negen matchen.

De defensieve stabiliteit is momenteel ook het voornaamste verschil tussen Westerlo en de andere teams. De Kemphanen kregen dit seizoen nog maar zes goals tegen terwijl de eerste achtervolgers allemaal 13 goals en meer slikten. Geen enkel ander team kon al meer dan 2x de nul houden terwijl Westerlo aan een clean sheetgemiddelde van 56% zit.

Offensief springt Westerlo er dan weer niet bovenuit. De Kempenaars scoorden 17x in negen wedstrijden doen daarmee even goed dan Waasland-Beveren en Lierse Kempenzonen.

Titeldromen

Toch beseft De Roeck dat zijn team nog een lange weg te gaan heeft. "Of we de titel pakken, zal vooral van onszelf afhangen. Maar ik blijf erbij dat er veel kwaliteit zit in 1B. We hebben al hard gewerkt voor deze voorsprong en met de juiste mentaliteit kunnen we het elke ploeg moeilijk blijven maken."