Het Wolfsburg van onze landgenoten Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Dodi Lukabakio moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Nederlander Mark van Bommel werd vandaag immers ontslagen na een reeks slechte resultaten, zo maakte de club bekend.
Wolfsburg kon in zijn laatste acht wedstrijden geen enkele keer winnen. De laatste zege dateert intussen al van 11 september tegen het nietige Greuther Fürth. Dat was toen de vierde zege op rij, waardoor de schade in de Bundesliga min of meer beperkt bleef. Na negen speeldagen staat de Volkswagenclub nog steeds op de achtste plaats.

"Ik ben verrast en teleurgesteld over de beslissing omdat ik ervan overtuigd ben dat we samen weer de weg omhoog zouden hebben gevonden", aldus Van Bommel op de site van Wolfsburg. "Ik wens het team dat ze er snel in slagen om het tij te keren."

Wolfsburg was de tweede club voor Van Bommel als hoofdtrainer. Bij PSV werd hij een kleine twee jaar geleden eveneens ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.