Trekt Union zijn prestaties door in de Beker tegen KV Mechelen?

Jupiler Pro League |

Vanavond wordt de zestiende finale van de Belgische bekercompetitie afgewerkt. Op de meest in het oog springende affiche prijken twee bekende clubnamen uit de Jupiler Pro League: KV Mechelen en Union Saint-Gilloise. De huidige nummer één en nummer vijf uit de Belgische competitie. Union mag dan wel op kop staan in de competitie, toch kan het spoken achter de Mechelse Kazerne.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Promovendus Union Saint-Gilloise staat op kop in de Jupiler Pro League en verbaast hiermee vriend en vijand. Coach Felice Mazzu ontvangt uit alle windrichtingen complimenten over de manier waarop hij zijn ploeg, aanvallend, laat voetballen. Dat is niet onverdiend, want Union heeft ook de minst gepasseerde verdediging uit de Jupiler Pro League en beschikt met Deniz Undav en Dante Vanzeir over een productief spitsenduo waar heel wat Belgische eersteklassers enkel van kunnen dromen. Vanzeir maakte deze jaargang al acht doelpunten in de Jupiler Pro League, evenveel als zijn spitsbroeder Deniz Undav.

Toch is Union niet ongenaakbaar. Dat bleek afgelopen weekend toen Eupen 2-2 gelijkspeelde tegen de Brusselaars. Union kroop achteruit en kreeg ei zo na het deksel op de neus van de Oostkantonners. Volgens verdediger Siebe van der Heyden kwam dat omdat Union zijn eigen filosofie en aanvallende impulsen vergat na te leven, een filosofie die ze maar beter meebrengen naar de Croky Cup.

Want daar heeft Union al lang geen potten meer gebroken. Vorig seizoen strandden de Brusselaars in de achtste finales waarin ze tegen Anderlecht een 5-0-pandoering om de oren kregen. Het jaar daarvoor was KV Kortrijk te sterk in de kwartfinales (0-1). Je leest het goed, Union is er telkens dichtbij, maar kwam de voorbije jaren steeds slagkracht te kort. We zijn dan ook benieuwd of de prestaties van Union in de Jupiler Pro League de Brusselaars deze keer wel vleugels kunnen geven.

Het thuisvoordeel van KV Mechelen

Die zullen ze nodig hebben tegen KV Mechelen. Mechelen staat dan wel niet op kop in de nationale competitie, toch is de ploeg van coach Wouter Vrancken een van de enige teams die de code van Union dit seizoen al kon kraken. Dat gebeurde op speeldag vijf toen de Kakkers wonnen van Union in het eigen stadion met 3-1. Die Kazerne is dit seizoen trouwens al van groot belang geweest voor Malinois. In zes thuiswedstrijden verloor Mechelen enkel en alleen van Eupen. Nu ja, afgelopen weekend werden achter de Kazerne ook punten gemorst tegen Zulte Waregem en en vervloekte kapitein Rob Schoofs zich voor de camera’s om dat schoonheidsfoutje. Volgens Essevee-coach Franky Dury hoeft KV Mechelen zich echter geen zorgen te maken: “Mechelen is een zeer goede ploeg. Ze bespelen de ruimtes tussen de linies zeer goed. Knap,” klonk het.

Of het bij een anomalie blijft, zal nog moeten blijken. Het Bekerduel tegen Union zal doorgaan achter de Kazerne en daar kan het dus spoken voor elke club die niet KV Mechelen is...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top