Na Ruddervoorde op zaterdag was Denise Betsema zondag ook de beste in Zonhoven. De 28-jarige Nederlandse hield tijdens de Kuilcross onder meer Lucinda Brand achter haar. Door haar vierde zege van het seizoen neemt Betsema meteen ook de leiding over van Marianne Vos in de stand van de wereldbeker. Laatstgenoemde kwam in Zonhoven immers niet aan de start. Denise Betsema heeft in de stand 125 punten achter haar naam staan en dat zijn er welgeteld drie meer dan haar naaste concurrente, wereldkampioene Lucinda Brand
"Men zegt steeds dat het er allemaal uitziet alsof het zo gemakkelijk gaat bij mij. Dat kan ik echter tegenspreken. Ik voelde vandaag de cross van gisteren in Ruddervoorde zeker nog in de benen. Het parcours hier in Zonhoven levert weinig mogelijkheden tot recuperatie op. De rechte stroken zijn ook nog eens technisch en daar moet je dan ook diep gaan om je tempo te behouden. Hierdoor blijft de hartslag steevast hoog en dat gedurende de hele wedstrijd. Maar winnen hier is altijd super mooi. Deze cross heeft bovendien een immense uitstraling", verduidelijkte Betsema.

Door haar zege neemt Denise Betsema ook de leiding in de stand van de wereldbeker over en mag ze volgende zondag in Overijse met de wit-rode leiderstrui aan de slag. "Dat is ook voor het eerst in mijn carrière. Daar ga ik zeker heel hard van genieten. Ik wil die positie ook zo lang mogelijk behouden. De conditie is top en zo begin ik ook al een beetje te denken aan het Europees kampioenschap dat eraan komt begin november. Ik heb het echt wel naar mijn zin nu."