KVC Westerlo kan straks alweer een prima zaak doen in de strijd voor de titel. Als de Kempenaars thuis winnen van RE Virton, dan kunnen ze na hun match relaxed vanuit de zetel toekijken hoe de twee eerste achtervolgers elkaar bekampen en ze dus sowieso alweer wat verder uitlopen op minstens één van de twee naaste concurrenten.

Maar dan moeten de Kempenaars zelf eerst wel Virton opzij zetten. De Luxemburgers toonden zich de voorbije weken alles behalve een makkelijk hapje en kunnen bij winst in het Kuipje zelfs aansluiting vinden bij Lierse K. en SK Deinze. Als Westerlo er toch in slaagt om minstens een punt te pakken tegen Virton, dan evenaart het wel een mooi competitierecord dat Beerschot in 2017-2018 vestigde.

De Antwerpenaren bleven toen ongeslagen in de eerste negen duels van de competitie. Op de tiende speeldag kregen ze toen wel een 0-3 om de oren van de latere kampioen Cercle Brugge, maar in de andere seizoenen van 1B slaagde er geen enkel team in om ook zo lang ongeslagen te blijven. Westerlo zit nu aan acht matchen zonder nederlaag.