Kunnen de Giants Oostende dit seizoen voor het eerst onderuit halen?

Basketbal | Giants Antwerp - Filou Oostende is een van de langverwachte wedstrijden in de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse kampioenschap basketbal. De Antwerpse ploeg heeft alle wapens in huis om de tienvoudige Belgische kampioen eindelijk te verslaan, maar slagen ze daar ook in?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op de zevende speeldag van de BNXT League trof Oostende Charleroi. In deze topper van het Belgische basketbal werden de kustboys mogelijk voor het eerst dit seizoen tot het uiterste gedreven, want Charleroi speelde op hoog niveau. De Carolos speelden het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding maar moesten laat in de match het onderspit delven in een eindstand van 72-73.

Filou Oostende had het ferm lastig, maar behield zijn vlekkeloze score met zeven overwinningen in evenveel wedstrijden. Achter het ontastbare Oostende staan momenteel Bergen en Antwerpen die het heft in eigen handen nemen om de onbetwiste leider van de Belgische basketcompetitie het vuur aan de schenen te leggen. Antwerpen zal zondag zonder twijfel een einde willen maken aan de zegereeks van Oostende.

Jean-Marc Mwema als spion

Met een record van vier overwinningen en twee nederlagen staat Antwerpen aan Belgische kant op het podium van deze BNXT League. De Antwerpse ploeg werd vorig jaar in de halve finales van de play-offs verslagen door Bergen en hoopt het dit jaar verder te schoppen. Om daarin te slagen, regelden de Antwerpenaren een transfer voor Matt Tiby. Hij evenaart dit seizoen een gemiddelde van 12 punten per wedstrijd en moet het spel van de Antwerpenaren naar een hoger niveau tillen.

Een andere rookie die deze zomer voor veel spektakel zorgde, was Jean-Marc Mwema. Hij werd vijf keer kampioen met Oostende tussen 2017 en 2021 maar keerde dit jaar terug naar zijn voormalige ploeg, Antwerpen. Sindsdien bezorgde hij zijn team met gemiddeld 10 punten per wedstrijd al heel wat kennis en ervaring. Antwerpen zal een speler als hem broodnodig hebben, willen ze Oostende verslaan.

Het Oostendse collectief

De titelverdediger droomt ervan om hun aantal zeges in evenveel wedstrijden zo lang mogelijk te verlengen. Zonder Loïc Schwartz, de beste Belgische speler in het kampioenschap en MVP van de play-offfinale die naar Griekenland vertrok, zetten de mannen van Dario Gjergja ondanks alles hun dominantie over het Belgische basketbal voort.

Toch investeerde ook Oostende in versterking: Levi Randolph, Mikael Jantunen en Phillip Booth III hebben allemaal een gemiddelde van 12 punten behaald sinds de start van het seizoen. Tel daarbij de 10 punten van Pierre-Antoine Gillet en de zeven assists van Keye Van Der Vuurst De Vries en je begrijpt waarom het Oostendse blok zo moeilijk te verslaan is.

Wat als de Antwerpenaren de beste wapens hadden om Oostende door elkaar te schudden?

Volg de BNXT League en de wedstrijd tussen Giants Antwerp en Oostende aanstaande zondag 7 november vanaf 15u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top