Verstappen laat met zijn middelvinger zien wat hij van Hamilton vindt…

Sport | Het Formule-1-gebeuren houdt dit weekend halt in de Verenigde Staten. In het wereldkampioenschap zijn inmiddels nog maar zes GP’s te rijden. Tussen Verstappen en Hamilton is in het klassement eveneens een verschil van slechts zes punten te noteren, wat de spanning de komende uren en dagen alleen maar verder doet oplopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit Formule-1-seizoen zal zonder twijfel nog lang onthouden worden want het is lang geleden dat we nog zo’n spannende clash tussen twee teams zagen. Aan de ene kant treffen we de zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton die een achtste trofee op zijn kast wil zetten. Aan de andere kant vinden we zijn uitdager, Max Verstappen. Die is dichter dan ooit bij een potentiële wereldtitel en wil koste wat kost Hamilton verslaan. 

Sinds de start van het seizoen zijn beide coureurs het middelpunt van heel wat controverse. De meest recente clash vond plaats tijdens de tweede vrije training in Austin, waar zondag de GP wordt gereden. Vrijdag wilde Verstappen vertrekken voor een snelle ronde om een goede tijd neer te zetten, maar hij eindigde in het zog van Hamilton op het rechte stuk. Die laatste ging bovendien als eerste in bocht 1, waardoor de Nederlander moest inhouden. De wereldkampioen werd meteen begroet met een middelvinger en een ’stupid idiot’ via het communicatiesysteem. Dat belooft voor de wedstrijd van zondag.

Opnieuw meer rivaliteit

De rivaliteit tussen de twee coureurs groeit dit seizoen tijdens elke wedstrijd. Elke Grand Prix doet de frustratie tussen beide kampen groeien. Die spanning vond zijn oorsprong in de eerste race in Bahrein. De Red Bull-coureur had te maken met pech en kon alsnog terugvechten naar de kop van de wedstrijd om te kampen met Hamilton. Toch werd hij door de marshals tot de orde geroepen omdat hij buiten de baan zou gereden hebben. De eerste frustratie van het seizoen was een feit.

De eerste echte botsing tussen de twee gebeurde op het circuit van Silverstone, waar Hamilton de Nederlander passeerde en hem in de bandenmuur duwde. De Nederlander wees Hamilton nadien op zijn “respectloos en onsportief gedrag”. Het hoogtepunt van de rivaliteit vond echter in september plaats in Monza. In het klassement hebben beide rijders alle punten nodig om de leiding in het klassement te nemen en op het rechte stuk van het circuit gunnen beide mannen elkaar geen centimeter. Op dezelfde manier valt de hele rivaliteit samen te vatten: nagelbijtende spanning met veel frustratie vanuit beide kampen.

Hoe eindigt dit?

Het belangrijkste doel van beide teams mogen we echter niet vergeten. Zowel Hamilton als Verstappen mikken op de wereldtitel en met nog zes races te gaan, telt opnieuw elk punt. Het verschil tussen beide is slechts zes punten in het voordeel van Verstappen. Die voorsprong kan wel snel teniet gedaan worden, want in de laatste zes wedstrijden wisselden Hamilton en Verstappen vier keer van plaats in de ranglijst. Het duel speelt zich bovendien ook af bij de constructeurs want Mercedes telt momenteel 36 punten meer dan Red Bull. Dat is een iets comfortabeler voordeel maar ook daar kan het snel verkeren. In de laatste wedstrijden belooft de spanning er dus af te spatten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top