Excel Moeskroen is er vrijdag opnieuw niet in geslaagd om de drie punten op zak te steken. De Henegouwers konden een 1-0 voorsprong niet vasthouden tegen het voorlaatst geklasseerde RWDM en blijven zo na negen wedstrijden nog altijd zegeloos.

Moeskroen haakt zo haar wagonnetje aan bij de twee teams die de voorbije jaren het langst moesten wachten op een eerste overwinning. In 2019-2020 kon KSV Roeselare ook pas bij een tiende poging een eerste driepunter boeken (3-1 tegen OHL) nadat de West-Vlamingen in de eerste negen duels van dat seizoen amper twee punten konden sprokkelen.

En vorig seizoen was er natuurlijk Club NXT, dat vooral in het begin van het seizoen heel wat last had met de overstap naar de profs. De Brugse jonkies pakten in de eerste negen duels vier punten, maar moesten tot de elfde speeldag wachten vooraleer er een eerste keer gewonnen werd (2-0 tegen Lierse Kempenzonen).

Als Moeskroen komend weekend niet wint van Virton, dan evenaart het dat diepterecord van Club NXT. Als er ook in de week nadien thuis niet gewonnen wordt van SK Deinze, dan nemen Les Hurlus het record over van de Brugse beloften.