Na Gieten, begin deze maand, staat morgen in Ruddervoorde de tweede manche van de Superprestige op de kalender. Op het vertrouwde terrein Pyfferoen werd een snelle maar bijwijlen ook zeer technische omloop uitgetekend. Onderweg vormen enkele beklimmingen, een zandstrook, balkjes en een beek de obstakels. Morgen is de Superprestige er voor de 24e keer te gast.
De leider in de tussenstand van het regelmatigheidscriterium, Toon Aerts, stond na zijn triomftocht in Gieten de daaropvolgende drie wedstrijden niet meer op het podium. Aerts werd zesde in Waterloo en moest zowel in Fayetteville als in Iowa City genoegen nemen met de vierde plaats. De renner van Baloise Telenet Lions heeft van de Superprestige echter een doel gemaakt en wil in Ruddervoorde zeker zijn gram halen.

Afgelopen donderdag stond met de Kermiscross van Ardooie ook al een wedstrijd op de kalender. Daarin was Laurens Sweeck, die bedankte voor het Amerikaanse avontuur en op stage ging naar Spanje, overduidelijk de sterkste. Sweeck gaf aan ook in Ruddervoorde er vol voor te gaan. Net als zijn teamgenoot Eli Iserbyt trouwens. Hij haalde het in de laatste editie van deze Superprestigecross en liet toen respectievelijk Toon Aerts en Lars van der Haar achter zich. Die laatste kan tot op heden al enkele mooie uitslagen voor leggen met onder andere drie tweede plaatsen, in Lokeren, Beringen en Iowa City. Quinten Hermans liet zich ook al opmerken met een zege in het uitgeregende Fayetteville en een tweede plaats in de eerste manche van Gieten.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar de rentree van Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse zette de fiets even op kant na gezondheidsproblemen. Ze won de laatste twee edities van de cross in Ruddervoorde. De kans dat ze nu al kan opboksen tegen absolute kleppers zoals Denise Betsema, Annemarie Worst, Aniek van Alphen en Lucinda Brand lijkt klein. Brand is trouwens de leidster in de stand van de Superprestige na haar zege in Gieten.