Dragons – Orée, de niet te missen clash aan de hockeytop

Hockey |

Royal Orée zakt voor de tiende speeldag van de Belgian Hockey League af naar het veld van KHC Dragons. Het wordt een clash tussen twee topploegen die momenteel bovenaan het klassement prijken en die is volledig te volgen op Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dragons – Orée op maandag 1 november is dé topwedstrijd van de tiende speeldag van de Belgian Hockey League bij de mannen. Het belooft een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden, aangezien geen van beide ploegen na de goede seizoensstart een duimbreed zal willen toegeven. Beiden hebben namelijk de titel al in hun vizier. Orée staat momenteel tweede en Dragons derde, dus een overwinning zou de top van het klassement door elkaar kunnen schudden.

Knallende start voor Orée, dosering voor Dragons

Orée wist het seizoen te openen op de best mogelijke manier. De Brusselaars wisten hun eerste drie wedstrijden te winnen. Een nederlaag tegen klassementsleider Leopold op de vierde speeldag zette amper de rem op hun winnaarsmentaliteit, want ze volgden die op met een winst, een gelijkspel en weer een overwinning. Dat brengt de teller op vijf overwinningen, een nederlaag en een gelijkspel. Een vlammende start voor de ploeg van Red Lion John-John Dohmen, die een mooie tweede plaats opleverde. Net als leider Leopold hebben ze 16 punten verzameld, maar de ploeg van Tom Boon steekt er qua doelpuntensaldo nog met kop en schouders bovenuit. Orée kon dit weekend echter niet profiteren van het verlies van Leopold, want ook zij verloren met 3-1 bij Braxgata.

De start van het seizoen was iets gematigder voor het Brasschaatse Dragons, maar met vier overwinningen (waarvan één dit weekend tegen Leopold), twee nederlagen en twee gelijke spelen staat de ploeg toch maar mooi op de vierde plaats in het klassement. Alles is met andere woorden nog mogelijk voor Félix Denayer en de zijnen die slechts twee punten achter staan ??op de leider van het klassement.

Orée zint op wraak

Ook vorig jaar vochten Orée en Dragons onderling de topduels uit. Eind vorig seizoen ontmoetten de vier beste ploegen elkaar in de play-offs en een van de halve finales werd beslecht tussen die twee ploegen. Na twee nagelbijters was het uiteindelijk Dragons dat met de victorie ging lopen. De ploeg uit Brasschaat zette het goede elan verder, want in de finale wonnen ze van Waterloo Ducks, waardoor ze het kampioenschap wonnen. Orée strandde op de vierde plaats. Zullen de Brusselaars nu revanche nemen? Dat weten we na de match van maandag, om 15u.

Volg de Belgian Hockey League op de voet dankzij Proximus. Op maandag 1 november kan je de wedstrijd tussen Dragons en Orée vanaf 12u15 live op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top