De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft zijn shock en verdriet uitgesproken, na het dodelijke ongeval op de set van zijn nieuwe film. De acteur had vermoedelijk per ongeluk het dodelijke schot gelost met een vuurwapen dat voor de film werd gebruikt.
"Er zijn geen woorden om mijn shock en verdriet over te brengen over het tragische incident dat het leven van Halyna Hutchins, een echtgenote, moeder en erg bewonderde collega van ons, heeft weggenomen", aldus de acteur via Twitter.

Baldwin had gisteren, vermoedelijk per ongeluk, twee mensen geraakt toen hij met een vuurwapen schoot dat gebruikt werd voor de opnames van de film 'Rust'. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins is overleden, regisseur Joel Souza (48) werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

"Ik werk ten volle samen met het politieonderzoek om te bepalen hoe deze tragedie gebeurde", tweet hij nog. "Ik sta in contact met haar echtgenoot, bied mijn steun aan hem en zijn gezin aan. Mijn hart is gebroken voor haar echtgenoot, hun zoon en iedereen die Halyna kende en graag zag."

Na het ongeval zijn de opnames voorlopig stopgezet.