De Vlaamse regering moet meer doen dan alleen een boosterprik voor de brede bevolking aankondigen. Dat zegt Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout (Groen). Die derde prik zal ook pas effect hebben op langere termijn. De regering-Jambon moet vooral snel extra inspanningen doen rond ventilatie in woonzorgcentra en scholen.
De Vlaamse regering kondigde aan dat ze een boosterprik wil voor de brede bevolking vanaf 12 jaar. Maar die boosterprik alleen is niet genoeg, zegt Groen-parlementslid Jeremie Vaneeckhout, en zeker niet op korte termijn.

"Vlamingen een boosterprik geven, zal slechts een impact hebben op lange termijn. Tegen eind december zullen alleen nog maar de 65-plussers een derde prik gekregen hebben. Met die wetenschap in het achterhoofd moet de Vlaamse regering een versnelling hoger schakelen, stelt Vaneeckhout. Volgens hem moet de regering nu vooral "met haar volle gewicht achter ventilatie in woonzorgcentra en scholen gaan staan". "Een boosterprik mag voor de hang liggende maatregelen niet in de weg staan", klinkt het.

Volgens Vaneeckhout bewijzen de omhoogschietende coronacijfers ook dat het virus niet verdwijnt door vaccins alleen. "Er moet echt beleid zijn. Niet alleen een prik. Bovendien is dit de eerste keer dat het vaccinbeleid van de Vlaamse regering bepaald wordt zonder advies van de Hoge Gezondheidsraad", aldus nog Vaneeckhout.