Saartje Vandendriessche zoekt de natuur op in 'Saar in het bos'

Saartje Vandendriessche is vanaf 28 oktober weer terug op de buis met haar nieuwe programma ‘Saar in het bos’ op Eén. Samen met bushcrafter Mike De Roover trok ze drie weken de natuur in om te ontdekken wat het inhoudt om te overleven met alleen je gezond verstand en een kleine basisuitrusting.

Saartje Vandendriessche is een sportieve natuurliefhebber. Uitwaaien op het strand, lopen of wandelen in een bos, daar komt ze van tot rust. Of ze ook rust zal vinden wanneer ze drie weken moet zien te overleven met een minimum aan middelen en wat ze in het bos kan vinden, zullen we zien in het nieuwe programma. Ze heeft al een beetje kennis over eetbare planten, maar weet verder nog niet hoe ze het avontuur zal beleven. Gelukkig is een stevige uitdaging net wat Saartje het meest motiveert.

Daarbij krijgt ze hulp van een rasechte natuurmens, bushcrafter Mike. Hij doet niets liever dan met zo weinig mogelijk materiaal de wildernis in trekken. Wanneer hij kampeert, brengt hij geen tent mee. Met zijn outdoorbedrijf biedt hij cursussen overleven in de natuur aan. Hij is de ideale persoon om Saartje bij te staan tijdens de drie weken in het bos in La Roche-en-Ardenne.

Onoverwinnelijkheid

Maar helpen is niet het enige dat Mike doet. Hij daagt Saartje ook uit om haar grenzen op te zoeken. In de eerste aflevering zien we bijvoorbeeld hoe ze van hem naast wat basiskledij vijf persoonlijke voorwerpen mag meenemen naar het bos. Maar wat Saartje op voorhand niet weet, is dat ze vier van die voorwerpen meteen weer zal moeten opgeven. Als ze de opdrachten van Mike tot een goed einde brengt, kan ze ze wel terugverdienen.

“Ik wilde deze challenge ten volle aangaan omdat ik graag het avontuur opzoek”, zegt Saartje. “Ik wilde ook de levensvreugde en onoverwinnelijkheid die ik als kind ervaarde tijdens bosspelen in dit bos terugvinden en mijn band met de natuur herstellen.” Het avontuur in het bos belooft in elk geval een niet te onderschatten uitdaging te zijn.

Dat Saartje Vandendriessche graag het onbekende opzoekt en zichzelf uitdaagt, weten we ook dankzij haar verrassende praatprogramma ‘Saartje’ op Pickx+. Lees hier meer over het tweede seizoen dat er binnenkort aankomt.

Bekijk ‘Saar in het bos’ op donderdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top